Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam Was,

sciagnelam sobie model kuchni ze strony 3dsky, jeden z fajniejszych (pro) tylko pojawia sie problam, bo chciaam go sobie osobno na szybko wyrenderowac (w tym pliku w ktorym jest na probe, nie wrzucalam go nigdzie do innych scen) i jak tylko zaczyna sie render wyskakuje komunikat (ktory zaraz znika, ale udalo mi sie zrobic screena) potem okno z autodesku czy chce wyslac info ze jest blad i tyle go widzieli - max sie wylacza. wrzucam foto, prosze serdecznie was o pomoc i pozdrawiam serdecznie!:)

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie ma tam jakis nietypowych materialow, typu raytrace?

Napisano
  • Autor

Sprawdzę jeszcze jak będę miała plik pod ręką, ale z tego co tam patrzyłam to nie zwróciło tam nic mojej uwagi jeżeli chodzi o takie nietypowe materiały.. nie wiem już sama czemu tak się dzieje..

Napisano

możesz spróbować skryptów czyszczących plik: prune_scene_2.1.0, cleaner8, ewentualnie conversor (nim możesz automatycznie sprawdzić materiały i nie vray zmienić na vray)

Napisano

Sprawdź w asset trackerze czy wszystkie textury, proxy, photometriki są podpięte. Vray szaleje gdy mu ścieżek brakuje.

Napisano

ja bym strzelał jednak w materiały; raz kupiłem gotowe wypasiony model gdzie była ustawiona interpolacja refleksów na jednym z materiałów i vray wariował, po odznaczeniu wszystko wróciło do normy; szczerze mówiąc dość trudno znaleźć winowajcę, ja robiłem to tak, że wyłączałem część obiektów tego modelu i zawężałem w ten sposób krąg poszukiwań aż znalazłem obiekt z felernym materiałem

Napisano

Miałem raz taki "UNHANDLED EXCEPTION", okazało się, że miałem krytycznie mało miejsca na dysku C