adarch Napisano 24 Kwiecień 2017 Napisano 24 Kwiecień 2017 Witam Was, sciagnelam sobie model kuchni ze strony 3dsky, jeden z fajniejszych (pro) tylko pojawia sie problam, bo chciaam go sobie osobno na szybko wyrenderowac (w tym pliku w ktorym jest na probe, nie wrzucalam go nigdzie do innych scen) i jak tylko zaczyna sie render wyskakuje komunikat (ktory zaraz znika, ale udalo mi sie zrobic screena) potem okno z autodesku czy chce wyslac info ze jest blad i tyle go widzieli - max sie wylacza. wrzucam foto, prosze serdecznie was o pomoc i pozdrawiam serdecznie!:)
mitic Napisano 26 Kwiecień 2017 Napisano 26 Kwiecień 2017 ciężko powiedzieć na podstawie informacji które podałaś
rly Napisano 26 Kwiecień 2017 Napisano 26 Kwiecień 2017 Nie ma tam jakis nietypowych materialow, typu raytrace?
adarch Napisano 27 Kwiecień 2017 Autor Napisano 27 Kwiecień 2017 Sprawdzę jeszcze jak będę miała plik pod ręką, ale z tego co tam patrzyłam to nie zwróciło tam nic mojej uwagi jeżeli chodzi o takie nietypowe materiały.. nie wiem już sama czemu tak się dzieje..
mitic Napisano 27 Kwiecień 2017 Napisano 27 Kwiecień 2017 możesz spróbować skryptów czyszczących plik: prune_scene_2.1.0, cleaner8, ewentualnie conversor (nim możesz automatycznie sprawdzić materiały i nie vray zmienić na vray)
xmass Napisano 27 Kwiecień 2017 Napisano 27 Kwiecień 2017 Sprawdź w asset trackerze czy wszystkie textury, proxy, photometriki są podpięte. Vray szaleje gdy mu ścieżek brakuje.
wharp Napisano 27 Kwiecień 2017 Napisano 27 Kwiecień 2017 ja bym strzelał jednak w materiały; raz kupiłem gotowe wypasiony model gdzie była ustawiona interpolacja refleksów na jednym z materiałów i vray wariował, po odznaczeniu wszystko wróciło do normy; szczerze mówiąc dość trudno znaleźć winowajcę, ja robiłem to tak, że wyłączałem część obiektów tego modelu i zawężałem w ten sposób krąg poszukiwań aż znalazłem obiekt z felernym materiałem
Pleszer Napisano 2 Maj 2017 Napisano 2 Maj 2017 Miałem raz taki "UNHANDLED EXCEPTION", okazało się, że miałem krytycznie mało miejsca na dysku C
Rekomendowane odpowiedzi