Napisano 23 Maj 20177 l Hej, mam problem jak na screenie poniżej. Jest to widok z boku, praktycznie każdy punkt projektu jest na innej wartości osi Z, projekt robiony normalnie w CADzie jak i masa innych, z którymi nie było problemów. Czy ktoś może się spotkał i wie jak temu zaradzić?
Napisano 23 Maj 20177 l Prawdopodobnie model oddalany jest za daleko od środka sceny, zaznacz w cadzie wszystko i przenieś bliżej współrzędnej 0,0,0
Napisano 23 Maj 20177 l Autor @stormwind tylko to jest robione w 2 płaszczyznach a nie w 3 :) przeniosłem co było do środka ale efekt ten sam, ino na środku. edit: wymiarach* Edytowane 23 Maj 20177 l przez Dziuba
Napisano 23 Maj 20177 l A w sumie już widzę. Klasyczny błąd, to nie jest wina importu tylko rysowania w cadzie. Szukaj sformułowań Flatten Lines 3d 2d elevation 0 itp. Tu jeden z wyników, ale nie wiem czy zadziała, kiedyś też prostowałem takie rysunki ale już nie pamiętam jak. https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-flatten-a-drawing-so-all-linework-is-at-an-elevation-of-0.html Błąd powstaje kiedy nieświadomie snapuje sie do lini które jest na innej współrzędnej z i powstaje skośna linia w przestrzeni, potem ten fragment się powiela, snapuje do połowy tego skośnego odcinka itp, itd. Widać nawet "piętra" co taką samą odległośc w pionie :D powodzenia. - - - Połączono posty - - - Ale jezeli nie musisz miec czystego dwg to zaznacz wszystkie linie/verteksy, wybierz Select and Non-Uniform Scale, zaznacz selection na center, wciśnij F12, i polu z wpisz 0