Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

czy ktoś z was zna może jakiś dobry plugin, którym da się ogarnąć rezerwację kursów językowych ?

Chodzi o proste opcje:

- dodanie kursów (różne kursy / dni / godziny)

-opcję rezerwacji danego kursu (żeby gdzieś się wyświetlało że ktoś sie zapisał)

Przerobiłem już z 20 różnych i w każdym coś jest "do dupy" za przeproszeniem.

Albo są płatne(40 zeta za miesiąc), albo płatne w zależności od ilości zarejestrowanych (50 euro), albo mają opcję rezerwacji 1 do 1 (jeden kursant do jednego pracownika).

Próbowałem to nawet ogarnąć "rezerwacją" stolików ale plugin nei miał podziału na różne stoliki / kursy :/

Ktos może cos podobnego kiedyś robił i ma możliwość polecenia sprawdzonego systemu" ?

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 5,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Temat umarł.

Klientka stwierdziła że znajdzie kogoś, kto jej to oskryptuje i ... już tak miesiąc szuaka, albo miesiąć skryptuje ... w każdym bądź razie milczy ...

A i ja nie przypominam bo upierdliwa to robota jak klient sam nie wie czego chce (kolejny człowiek z grupy "chcę stronę WWW ale nie mam pojęcia co ma na niej być" ;D ) Także nawet tekstów nie dostałem ;p

Mniejsza z tym.

Co do takich rozwiązań jakie podesłałeś to właśnie z czymś takim był kłopot. Też kupiła gotowca, z tym że koniec końców okazało się że opcja "rezerwacji" kurus jako dodatkowy plugin w całej tej paczce wymaga dodatkowo płatnego konta (w zależności od ilości różnyc kursów większa kasa) na jakimś serwisie, gdzie opłaty po bodajże 3 meisiącach przewyższały już koszt samego "sklepu".

Też teraz przeglądam tego wypu "gotowce" bo czegoś na strone WWW szukam dla siebie i niestety wszystko ładnie wygląda ale nigdzie nie pisze, co za co odpowiada od środka i co jest płatne oraz jakie są to kwoty :/

Wydać 300 zeta na szablon strony, który żeby działał i wyglądał pochłonie dodatkowo kolejne 300 albo i więcej to trochę bez sensu jak dla mnie ;D

Napisano

Zwykle jak musialem cos takiego wykonac, to pozniej licencjonowalem to innym klientom. Jak widzisz nisze, to nierozsadnie by bylo nie zainwestowac skilla i czasu w takie rozwiązanie + bardziej konkurencyjny model platnosci. Sam system nie jest skomplikowany wiec moze zrobisz pierwszy krok do rozbudowy portfolio 'pasywnego' przychodu z licencji w przyszlosci.

sorry, ze to zadna odpowiedz na Twoje pytanie ;)

Napisano

Ja tez moze nie podam odpowiedzi na pytanie - na pewno nie bezposrednio - ale wlasnie dlatego nie robi sie stron profesjonalnych w toolach jak Wordpress. No moze jeszcze male stronki typu portfolio online etc, bo szybko mozna zrbic no i ladnie wyglada, ale juz jak dojdzie do tego zwyczjne skryptowanie czy jeszcze server side, baza danych to sie okazuje ile taki Wordpress jest warty.

PS. Pisze to o Wordpress, majac wiedze czym to jest/bylo pare lat temu - moze sie zmienilo duzo na lepsze np generowanie tysiecy lini html, gdy recznie web developer napisalby parenascie :/

Napisano
  • Autor

Panowie, dzięki za odpowiedzi.

wujek_kane - chyba właśnie z tego marketu był pobrany theme który uruchamiałem. Jak pisałem okazało się że te szabony pięknie wyglądają u nich w sklepie, po zakupie okazuje się że (jak np. w przypadku mojego zlecenia) aby działał system rezerwacji trzeba się zarejestrowac na zewnętrzym serwerze, założyc tam konto i podpiąć to do zakupionej templati wordpressa (oczywiście płatność jest co miesiąc + uzależniona od ilości kursów, oczywiście im wiecej kursów tym drożej).

Więc wydanie 600 zeta na szablon strony to tak naprawdę nic w porównaniu z kosztami późniejszego użytkowania tego :/

Też się tam rozglądałem za czymś fajnym na "portfolio" ale nigdzie nie mogłem znaleźć info ile dodatkowo będzie mnie to kosztować za wszystkie dodatki niezbędne do działania i ładnego wyglądu ;D