Napisano 30 Czerwiec 20177 l Witam, podrzucam wam do oceny wizualizacje wnętrza hostelu, które robiłem na zaliczenie semestru na studiach. Dajcie znać co myślicie o stylistyce wizek, poziomie technicznym, czy czymkolwiek chciecie ;)
Napisano 30 Czerwiec 20177 l Przydało by się trochę zieleni i jakiś mebel za ladą - lub jakaś ozdoba. Fajne ale puste.
Napisano 10 Lipiec 20177 l moje zdanie: stylistyka: -jeśli to jest hostel to bardzo surowy/ nie zapraszający, zimny (głównie drugie ujęcie) -trochę pomieszanie stylowe- oświetlenie liniowe w suficie to całkiem inna estetyka niż iksy, do obu elementów obce są obłe lampy, jakieś iksowate lampy z prętów albo liniowe podwieszone do sufitu nieregularnie nawiązywały by do reszty -te drzwi w korytarzu mają mieć jasnożółty kolor? -może nie do końca sprawa stylistyki, ale zaliczyli Ci projekt z 16 stopniami w jednym biegu w hostelu? -nie ma detalu łączenia się szyby ze schodami a tak docinać na ząbki razcej nikt nie będzie (poza tym podziału na tafle też nie ma) -cokoły raz są, raz nie ma, nie pasują moim zdaniem -drzwi w recepcji zrobił bym białe, nie pełnią funkcji reprezentacyjnej i chyba niekoniecznie potrzebnie przykuwają uwagę -nie podoba mi ię 'cokół' do którego dochodzą drewniane blaty technicznie: -widać że oświetlenie liniowe ma płaszczyzny światła odsunięte o jakiś 1 cm od sufitu/ opraw -widać powtarzalność textury betonu na posadzce -za duża textura drewna na płytach sufitowych, brak podziału na płyty -neon tak przepala że jest całkiem nieczytelny -iksy w stołówce mają nakładającą się geometrię co powoduje pojawianie się czarnych rąbów na środku iksów -materiał siedzisk jest dziwny, wygląda jak guma -siedziska są na różnej wysokości -rama okna w stołówce wygląda dziwnie- jakby okno było 'przed' ramą -zmienił bym materiał metalu na bardziej stalowy -biała ściana w stołówce wygląda miejscami identycznie co metalowe iksy kompozycja: -jeśli to hostel to przydali by się ludzie z bagażami, jedzący w stołówce, ktoś wchodzący po schodach, postać za ladą, jakiś kwiatek itp -nawet z problemami technicznymi to dało by moim zdaniem najwięcej na tym etapie