Napisano 18 Lipiec 20177 l Witam, Temat stary, ale w R8 nie działa nic. Chodzi o reimport najniższego poziomu sub-d, ale z UV. Nie działa to. Jak reimportuje, jak tool, albo jakkolwiek, to usuwa mi wyższe poziomy subdivision z detalem. Ktoś mnie naprowadzi jak to poprawnie zrobić? Mam model w Zbrush R8, mam detal, ale nie ma UV. Uv potrzebuję mieć swoje. Zapomniałem to zrobić przed eksportem, zdarza się. Wcześniej robiłem ten trik, działało, teraz nie. Albo coś się zmieniło w R8, albo jak o czymś zapominam. Pozdrawiam, Kamil.
Napisano 18 Lipiec 20177 l Jesli dobrze rozumiem to masz taki sam LP, tylko ten na ktorym detal i subdiv jest bez UV. Przejdz do UVMastera, kliknij work on clone, przeniesie Cie do osobnego toola gdzie masz tylko swoj LP model, importuj LP z uvkami. Potem Copy UVs i Paste UV's na swoj model HP.
Napisano 19 Lipiec 20177 l Nawet nie trzeba bawić się w work on clone, po prostu importujesz do ZB obydwa subtoole, w tym który masz UV klikasz Copy UVs, przeskakujesz na toola bez UV i klikasz Paste UVs (w UV Master) i powinno działać.