PePeZBA Napisano 16 Sierpień 2017 Napisano 16 Sierpień 2017 (edytowane) Dzień dobry, Po ukończonym kursie na digitaltutors o tytule "Introduction to Character Rigging" i stworzeniu notatek które zajęły mi 27,5 kartek A4 w notatniku postanowiłem stworzyć ponownie rig, ale tym razem na modelu, który wymodelowałem w innym kursie samodzielnie, a nie dostałem gotowy pod rig. Tworząc ten rig wykorzystałem tylko notaki, które sporządziłem w trakcie trwania kursu "Introduction to Character Rigging". Czy mógł by ktoś to ocenić i wypowiedzieć się o nim w dwóch zdaniach? Mój cel to "wyrigowanie" jeszcze z 2-3 postaci wedle moich notatek, aby nabrać wprawy, a potem dalsza nauka bardziej skomplikowanych rigów. Zamieszczam załącznik do pobrania MAYA http://www54.zippyshare.com/v/NpGIeral/file.html Podgląd: Edytowane 16 Sierpień 2017 przez PePeZBA
Kroopson Napisano 24 Sierpień 2017 Napisano 24 Sierpień 2017 Jak to mówią: "Seems legit" Teraz przerób sobie animator friendly rigging, wydaje mi się że masz troszku za mało kostek w ramionach i nogach (brakuje tzw. roll bone'ów)
Cerber Napisano 7 Październik 2017 Napisano 7 Październik 2017 No konkretnie ;) Ja wrzucam 5 sekcji na kręgosłup To chyba do gry ?
Rekomendowane odpowiedzi