ma_ry Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 projekt basenu w piwnicach kamienicy przy Rynku w Krakowie -czyste 3dVIZ3.0, kombinowałem ile się dało... ;) czekam na komentarze
Tomasz Kucharz Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Zmniejsz raytrace o połowę a wodzie nadaj lekko niebieskawy kolor - bedzie lepiej - pozdro
ma_ry Posted November 5, 2004 Author Posted November 5, 2004 zmniejszenei raytrace'ów nie wyglada dobrze. uspokiłem odbicia na powierzchni wody, nie wygląda teraz jak olej ;)
Piotr Dobosz Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 jak zrobiles wode? to jest plane? pozdrawiam
ma_ry Posted November 5, 2004 Author Posted November 5, 2004 woda, jak cały model jest zaimportowana z autocada, nadałem jej w 3dVIZ niewielki bump z mapą noise.
buczer Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 mies van der rohe is looking i połknał cygaro widzac lezanke corbusiera ;) beton wyglada jak szczotkowana stal ;P i zmien temat (szczescie ze szeryf jest leniwym moderatorem ;)
Mkaszpir Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Wersja jaką widzę na renderach sprzyja topielcom, mimo poręczy. Złapi cię skórcz na środku i jak tu wyjść? zdążysz złapać się barierki? :]
ma_ry Posted November 5, 2004 Author Posted November 5, 2004 leżanka to wynik kaprysu inwestora i mojego lenistwa. a mies nie na takich rzeczach siadywał i nie takie rzeczy widział
ma_ry Posted November 5, 2004 Author Posted November 5, 2004 basen ma niecałe 3 mestry szerokości, długość około 8, więc nie jest to basen pływacki, raczej głębszy brodzik do moczenia się i kąpieli po saunie. hotel, zeby trzymał standard musi mieć basen, a w XV wiecznej piwnicy większy nie wejdzie. i tak nei wiadomo czy zostanie on zrealizowany, a jeśli już to na pewno nie w tej formie, krakówkiem rządzą konserwatorzy zabytków, jeden taki już wgryzł się w ten temat i nic mu się nie podoba co choć w małym stopniu zmienia spleśniałe gotyckie mury...
Mkaszpir Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Wiem, tu są takie zasady, zmieniać niewolno i nic na to nie poradzisz :]
ma_ry Posted November 5, 2004 Author Posted November 5, 2004 szkoda, że Kraków nie jest taki jak kiedyś- gdyby zawsze były tu takie zasady - to nie było by renesansowego wawelu itd... naokoło rynku byłby maksymalnie dwukondygnacyjne domy, a zamiast kostki na ulicach byłaby gnojówka. -życie w skansenie jest męczące...
Fik Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 Plywalem w tym basenie :D WIec jednak sie udalo zbudowac :D
Rascal Posted November 10, 2004 Posted November 10, 2004 To on jest juz? niech ktos zrobi fote i zapoda.
ma_ry Posted November 10, 2004 Author Posted November 10, 2004 tego basenu nie ma i raczej nie będzie, projekt czeka na WZiZT, opiniują go konserwatorzy i sanepid..na budowę trzeba jeszcze trochę poczekać...pewnie kilka lat (jak znam urzędników z krakowa). a basen w piwnicy jest w hotelu copernicus (n aulicy kanoniczej), jak widać dla niektórych wszystkie baseny w piwnicy wyglądają tak samo. poszukam zdjęcia tego basenu i załączę do porownania.
SansSerif Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 o faktycznie cienkie :D wizka tak kiepska ze nie widac pomyslu projektowego a takie wnetrze ma zaje. ogromny potencjal. fajny temat.
ma_ry Posted November 29, 2004 Author Posted November 29, 2004 zapewniam Cię, że potencjał wnętrza został wykorzystany. "wizka" rzczywiście nie pokazuje projektu, nie takie było jej zadanie. projekt robiłem w biurze gdzie pracuję, więc niestety nie mogę pokazać jego pełnej prezentacj, z oczywistych wzgledów. natomiast "klimat" został przez klientów złapany. szczerze mówiąc to jest mój pierwszy obrazek, który tu wstawiłem. i nie do końca słusznie- choć jestem zadowlony, ze przy pomocy skyline udało mi się uzyskać tu jakikolwiek efekt. dyskusje na temat prezentacji projektu chętnie podejmę przy wątku z mediateką lub biennale. postaram się również wstawić coś nowego jak tylko bedę miał czas...może ściągnę z netu parę modeli i puszczę klimatyczny render... ;)
Recommended Posts