Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

Itoo niestety poszedł w ślady wielu wiodących prym producentów oprogramowania i wycofał wieczyste licencje na railclone, wprowadzając zaporową cenę za subskrypcję. Czy w związku z powyższym, ktoś z was zna alternatywny program/plugin do 3d maxa, który oferował by zbliżone funkcje? Chodzi mi głównie o podstawowe opcje, takie jak tworzenie ogrodzeń, balustrad, krawężników itp z własnych elementów.

Z góry dzięki za wszelkie rady

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ok, wszystko byłoby fajnie gdybym kupił licencję zanim wprowadzili subskrypcję. Ja jednak wcześniej pracowałem na railclonie jak byłem zatrudniony, a teraz jak przeszedłem na swoje okazuje się, że musiałbym płacić 220€ rocznie, a dla mnie jest to spory koszt jak na dodatek do programu.

Chyba, że ktoś chciałby odsprzedać licencję wieczystą to chętnie odkupię :)

Napisano

Wydaje mi się, że 220€ to koszt wieczystej licencji, która dodatkowo zawiera roczną subskrypcję (którą później można przedłużyć w dowolnym momencie). Jak kupowałem swoją licencję (jakieś dwa lata temu) to tak to właśnie działało i jestem przekonany, że nadal tak jest.

Proponuję napisać do ich supportu i się upewnić :).

Napisano
  • Autor

O kurde, faktycznie.

Jestem chyba przewrażliwiony przez to, że tak wiele programów teraz zaczyna działać na zasadzie abonamentu i nazywają to subskrypcją, więc jak widzę roczną subskrypcję podczas kupowania programu to od razu działa to na mnie odstraszająco.

Wątek można w sumie zamknąć :)

Napisano

W Itoo mają to przyjemnie rozwiązane ponieważ odnowienie subskrypcji można wykupić długo już po jej skończeniu. Nie trzeba trzymać ciągłości.

Napisano

Moja rada,za niedługo black friday. Itoo zawsze daje jakies 20-30% upustow.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności