ItalianCopper Napisano 9 Listopad 2017 Napisano 9 Listopad 2017 Hej, Itoo niestety poszedł w ślady wielu wiodących prym producentów oprogramowania i wycofał wieczyste licencje na railclone, wprowadzając zaporową cenę za subskrypcję. Czy w związku z powyższym, ktoś z was zna alternatywny program/plugin do 3d maxa, który oferował by zbliżone funkcje? Chodzi mi głównie o podstawowe opcje, takie jak tworzenie ogrodzeń, balustrad, krawężników itp z własnych elementów. Z góry dzięki za wszelkie rady
pionix Napisano 9 Listopad 2017 Napisano 9 Listopad 2017 Chyb jednak nie jest jednak tak źle :) https://docs.itoosoft.com/kb/sales/annual-maintenance-plans/what-happens-when-the-maintenance-plan-period-expires Mnie się właśnie skończyła subskrypcja i korzystam dalej bez ograniczeń. Przedłużenie o rok to koszt 55Euro
ItalianCopper Napisano 9 Listopad 2017 Autor Napisano 9 Listopad 2017 Ok, wszystko byłoby fajnie gdybym kupił licencję zanim wprowadzili subskrypcję. Ja jednak wcześniej pracowałem na railclonie jak byłem zatrudniony, a teraz jak przeszedłem na swoje okazuje się, że musiałbym płacić 220€ rocznie, a dla mnie jest to spory koszt jak na dodatek do programu. Chyba, że ktoś chciałby odsprzedać licencję wieczystą to chętnie odkupię :)
Gruby Napisano 10 Listopad 2017 Napisano 10 Listopad 2017 Wydaje mi się, że 220€ to koszt wieczystej licencji, która dodatkowo zawiera roczną subskrypcję (którą później można przedłużyć w dowolnym momencie). Jak kupowałem swoją licencję (jakieś dwa lata temu) to tak to właśnie działało i jestem przekonany, że nadal tak jest. Proponuję napisać do ich supportu i się upewnić :).
ItalianCopper Napisano 10 Listopad 2017 Autor Napisano 10 Listopad 2017 O kurde, faktycznie. Jestem chyba przewrażliwiony przez to, że tak wiele programów teraz zaczyna działać na zasadzie abonamentu i nazywają to subskrypcją, więc jak widzę roczną subskrypcję podczas kupowania programu to od razu działa to na mnie odstraszająco. Wątek można w sumie zamknąć :)
pionix Napisano 10 Listopad 2017 Napisano 10 Listopad 2017 W Itoo mają to przyjemnie rozwiązane ponieważ odnowienie subskrypcji można wykupić długo już po jej skończeniu. Nie trzeba trzymać ciągłości.
rly Napisano 10 Listopad 2017 Napisano 10 Listopad 2017 Moja rada,za niedługo black friday. Itoo zawsze daje jakies 20-30% upustow.
Rekomendowane odpowiedzi