Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie. Mam problem, a mianowicie. Stworzyłem z ZSphere prosty kształt i chciałbym go wygładzić przy pomocy narzędzia dostępnego w zakładce geometry ponieważ widoczne są na nim krawędzie. Problem w tym że kiedy używam Divide z włączoną opcją Smt to poza tym że zagęszcza mi siatkę obiekt nie zostaje wygładzony. Nie potrafię sobie poradzić z tym w żaden sposób.

https://i.imgur.com/9yGHYye.png

Jak na obrazku powyżej, obiekt z zagęszczoną siatką ma prawie 16 mln a efektu brak :/

Dodam że na zwykłym Sphere3D działa poprawnie...

Proszę o pomoc :(

Edytowane przez Orothus

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

To dlatego, ze siatka w momencie gdy uzyles make adaptive skin z zsphere byla zdynameshowana. Czyli tak naprawde od samego poczatku jest bardzo gestym dynameshem (jakies 250k) i nie ma co wygladzac. Odpal sobie polyframe to zobaczysz.

Fix:

Wroc do toola w ktorym robiles zsphere, w menu Adaptive Skin zjedź Dynamesh Resolution do zera i kliknij jeszcze raz Make Adaptive Skin. Będzie po bożemu, z czystego geo.

Napisano
  • Autor
To dlatego, ze siatka w momencie gdy uzyles make adaptive skin z zsphere byla zdynameshowana. Czyli tak naprawde od samego poczatku jest bardzo gestym dynameshem (jakies 250k) i nie ma co wygladzac. Odpal sobie polyframe to zobaczysz.

Fix:

Wroc do toola w ktorym robiles zsphere, w menu Adaptive Skin zjedź Dynamesh Resolution do zera i kliknij jeszcze raz Make Adaptive Skin. Będzie po bożemu, z czystego geo.

Dziękuję za pomoc :D Teraz działa jak należy :)