Napisano 28 Listopad 20177 l Witam, Od pewnego czasu zastanawiam się jaki software kupić do renderingu. Większość prac jakie będę renderować to różnego rodzaju wizualizacje produktowe a od czasu do czasu architektura z naciskiem na Exterior. Wiem, że w architekturze znaczną przewagę ma v-ray. Niestety to co mnie powstrzymuje przed jego kupnem to fakt , że muszę go kupić pod konkretny program np. 3ds maxa. W momencie gdy będę chciał pracować w innym programie, powiedzmy Modo to wcześniej kupiona wersja v-raya będzie bezużyteczna. Obecnie jedyne co mi przychodzi do głowy to kupno Keyshota a w momencie gdy będę miał do renderowania wizualizacje architektoniczną to wykupienie abonamentu na jeden miesiąc w Corona render. Co wy na to? Może macie jakieś inne, lepsze sugestie. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.
Napisano 28 Listopad 20177 l Redshift, za 500$ masz pluginy do maxa, mayi, xsi, katany, hudego i cinemy i rok aktualizacji potem 250$ za kolejny rok albo używasz ostatniej wersji na którą pozwala ci licencja jak długo chcesz, poza tym szybki jest jak diabli :)
Napisano 28 Listopad 20177 l Autor właśnie widziałem kilka filmików o RedShift i muszę przyznać, że robi wrażenie i jest naprawdę szybki. Pobrałem demo i chciałem przetestować ale niestety nie obsługuje mojej karty (AMD radeon HD 7000) wywala błąd braku CUDA, szkoda. Na stronie producenta sprawdziłem wymagania i piszą, że minimum to NVidia GPU with CUDA compute capability 2.0 or higher. Pobrałem również demo Corona render aby zobaczyć co jak to działa.
Napisano 29 Listopad 20177 l Przeanalizuj sobie finansowo wymianę karty. Kayshot wyjdzie pewnie tyle co Redshift + karta graficzna. Tym bardziej, że od czasu do czasu Corone byskupował.
Napisano 29 Listopad 20177 l Autor Dziekuje za wasze podpowiedzi. Osobiscie zdecyduje sie na RedShift, dobra cena, mam w jednym 3ds maxa oraz Maya no i ta predkosc jest powalajaca. Co do wsprcia karty graficzej to i tak sie przymierzalem do wymiany. Dodatkowo przegladalem rozne prace na Artstation renderowane w RedShif i przyznam, że sa imponujace
Napisano 29 Listopad 20177 l Autor Dodam jeszcze, że cena jest bezkonkurencyjna 500$ nawet +vat. To nie 4000 czy 5000zl w porownaniu do vraya
Napisano 29 Listopad 20177 l Zuch chłop! dobry wybór, chwila moment i będziesz miał 3-4 karty na pokładzie bo to najprostsza i najszybsza droga optymalizacji czasu renderingu :) Witamy w gronie redshiftowców :)