Napisano 18 Grudzień 20177 l Witam, renderuje ktoś za pośrednictwem "arnolda" ??? mam wyraźne szumy i nie wiem jak je zniwelować, poprawić jakość... ktoś pomoże?
Napisano 18 Grudzień 20177 l Tak generalnie. Renderuj sobie dodatkowe AOV - direct/indirect diffuse/specular (i inne w razie potrzeby), będziesz mógł wtedy dokładnie wyśledzić w którym miejscu tworzy się szum i tam dosamplować albo w render settingsach albo w parametrach światła.
Napisano 18 Grudzień 20177 l Autor Tak generalnie. Renderuj sobie dodatkowe AOV - direct/indirect diffuse/specular (i inne w razie potrzeby), będziesz mógł wtedy dokładnie wyśledzić w którym miejscu tworzy się szum i tam dosamplować albo w render settingsach albo w parametrach światła. dodałem do projektu AOV te o których napisałeś, jako że jestem świeży to zapytam, jak to dokładnie działa, gdzie mogę kontrolować ten szum, z góry dziękuje za odpowiedz! pozdro dobra mam :) sorry to takie podstawowe rzeczy ;) Edytowane 18 Grudzień 20177 l przez Zbyszek Zbigniew