MiCiEK Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Witam...od jakiegos czasu bawie sie w 3Ds Maxie...ale nie regularnie...o to moje wypociny...nigdy nie skonczylem zadnej pracy...moze ta bedzie ta szczesliwa:) Prosze o komentarze...ocene i motywacje do pracy;) Mam jeszcze pytanko...Czy jest Brazil r/s do wersji 7 Maxa? Z gory dziekuje... Aha to jest glowa robota...
Salvator Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 nic nie widać... wszystko zlewa się w jasną plamę...
prabab Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 No własnie. Jasna plama. Wydaje mi się, że zrobiłeś jednego SkyLighta :/ Zamiast niego zrób GI na 0,5 i jakieś omni na 0,5.
MiCiEK Napisano 6 Listopad 2004 Autor Napisano 6 Listopad 2004 Porawie to jak tylko wroce od Panny:) ale jak wytezycie wzrok to napewno cos zobaczycie:P to jest jeden skylight;/
tweety Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 oprócz oświetlenia daj tez inne widoki (front back) bo tak to niewiele można powiedzieć...
MiCiEK Napisano 6 Listopad 2004 Autor Napisano 6 Listopad 2004 Mam Pytanie... jakim narzedziem rozmieszcze te srubki na powieszchni aby przylegaly do niej....zeby nie bawic sie z kazdym z osobna...w move and rotate...
MiCiEK Napisano 6 Listopad 2004 Autor Napisano 6 Listopad 2004 Nie wiem czy to cos wam pomoze ale zmienilem oswietlenie...nie znam sie na scanline...dlatego prosze jak ktos moze udzielic mi informacji o brazil r/s to byl bym wdzieczny Mam Maxa 7 a wersja testowa ze strony producenta sie nie sciaga:(...moj numer gg to 5385008... Aha...wiecie moze jak zrobic kabel od telefonu? taki poskrecany...wydaje mi sie ze gdzies w necie widzialem taki tutorial...ale uciekl mi...
javor Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 ehhhhhhhhhh ten skylight :P nie musiałeś dawać dodatkowego śwatła ani tym bardziej przesiadać się na brazila ..... przecierz scanline jest wystarczający do bardzo wielu rzeczy. a skylight wyszedł ci okropnie bo świeci z każdej strony - żeby tak nie było musisz zrobiś byle jaką (jak największą) płaszczyzne jako podłoże :)
nielot007 Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 mi to teraz wyglada na poczatek motora:):)
prabab Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 Śrubki ręcznie musisz robić - pecha masz ;) A co do kabla, to zrób najnormalniejsze w świecie line i zaznacz renderable.
MiCiEK Napisano 7 Listopad 2004 Autor Napisano 7 Listopad 2004 Zrobilem maly celownik...oczywiscie jeszcze bede nad nim siedziec;) Nie moge poradzic sobie z tymi srubkami...czy jest jakies narzedzie ktore pozwoli mi je rozmiescic na robocie rownomiernie...i zeby przylegaly do plaszczyzny robota...zeby nie bawic sie z kazda po kolei...z gory dziekuje:)
prabab Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 Jak już powiedziałem, musisz sobie chyba poradzić ręcznie ;) I ciekawi mnie, dlaczego 90% robotów ma taki kształt głowy (lub przynajmniej podobny)?
MiCiEK Napisano 7 Listopad 2004 Autor Napisano 7 Listopad 2004 Hmm...moze dlatego ze ten typ glowy jest troszke agresywny:)
Knysha Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 Dla mnie to wyglada jak bak paliwowy w jakims motorze :/. A taki ksztalt 'glowy' (imo) jest raczej nie agresywny, ale bardziej przyjazny :P ( jak np. robot sprzatajacy ;)). Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi