Moon73 Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Witam ukończyłem prace nad modelem, textury pozostawiają jeszcze wiele do życzenia, lecz na razie musze tak zostawić. Podsumowanie: Vertices: 208426 Faces: 414333 Objects: 140 Shapes: 2 Max 5/6 Render - Brazil Dla większości z Was nie ma to znaczenia, ale wszystkie obiekty są zamknięte i sprawdzone STL Check jest 0 :) Wip:http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=9335
Jesus Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 W sumie to nawet fajnie wygląda. Ja bym jakieś tło zrobił, nawet 2 ściany by wystarczyły. Textury rzeczywiście przydały by się lepsze i oświetlenie z ostrzejszym cieniem.
krajat0r Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 dla mnie(początkującego) jesteś Bogiem... choć brakuje mi jakiegoś dobrego tła(warsztat, garaż itp.)... pozdrawiam
prabab Napisano 6 Listopad 2004 Napisano 6 Listopad 2004 Ładny, ładny. Jedyne co mi się nie podoba to silnik - materiał w ogóle wygląda jak plastik :/ No i troche brudu by się przydało.
Kulki Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 zeczywiscie modelowanie jest super! az starach pomyslec co bedzie jak tekstury poprawisz... pozdr
polka dot Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 zrob tlo a pozatym jak renderowales brazilem to porob tutki o nim bo mozna z niego wycisnac o niebo wiecej yo!
Kulki Napisano 7 Listopad 2004 Napisano 7 Listopad 2004 zrob tlo a pozatym jak renderowales brazilem to porob tutki o nim bo mozna z niego wycisnac o niebo wiecej yo! a o niebo wieksze od czego? yo!
Moon73 Napisano 9 Listopad 2004 Autor Napisano 9 Listopad 2004 Witam, na temat sceny pisałem już w wip, po prostu nie mam czasu na scene, jeszcze 4 motocykle czekają na ukończenie. Prabab textura silnika miała imitować aluminium ale wyszło zupełnie inaczej... Kulki modelowałem maxem 5/6. Jeżeli chodzi o wynik renderu to wiem że mogło by być o wiele lepiej ( inaczej nie pisałbym że textury są cienkie), znajdę chwile to eksperymentuje na mniejszych obiektach, bo motocykl zbyt długo się rederuje. Pozdrawiam.
Piotr Dobosz Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 ogolnie fajnie ale troszke za plastikowo moim zdaniem silnik wyglada kiepsko i siadelko jesli chodzi o material oczywiscie ale model mi sie bardzo podoba:)
soshka.cg Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Modeling bardzo dobry ale nad materiałami i oświetleniem jeszcze bym posiedział na twoim miejscu bo szkoda trochę tak zostawić. pozdro
Moon73 Napisano 11 Listopad 2004 Autor Napisano 11 Listopad 2004 Dzięki za dobrą ocenę modelingu, to motywuje do pracy. Texturowanie i oświetlenie przy moim poziomie wiedzy wymaga ok. 4-6 dni pracy, a tyle czasu na dzień dzisiejszy nie posiadam. Co nie oznacza ze porzucę model w zapomnienie, ja tu jeszcze powrócę :) P.s. załączam render z przed kilku dni.
Georgas Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 troszke sztuczny i ten silnik jakiś taki niedopracowany,ale tak to ok
Rekomendowane odpowiedzi