Napisano 6 Listopad 200420 l Witam ukończyłem prace nad modelem, textury pozostawiają jeszcze wiele do życzenia, lecz na razie musze tak zostawić. Podsumowanie: Vertices: 208426 Faces: 414333 Objects: 140 Shapes: 2 Max 5/6 Render - Brazil Dla większości z Was nie ma to znaczenia, ale wszystkie obiekty są zamknięte i sprawdzone STL Check jest 0 :) Wip:http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=9335
Napisano 6 Listopad 200420 l W sumie to nawet fajnie wygląda. Ja bym jakieś tło zrobił, nawet 2 ściany by wystarczyły. Textury rzeczywiście przydały by się lepsze i oświetlenie z ostrzejszym cieniem.
Napisano 6 Listopad 200420 l dla mnie(początkującego) jesteś Bogiem... choć brakuje mi jakiegoś dobrego tła(warsztat, garaż itp.)... pozdrawiam
Napisano 6 Listopad 200420 l Ładny, ładny. Jedyne co mi się nie podoba to silnik - materiał w ogóle wygląda jak plastik :/ No i troche brudu by się przydało.
Napisano 7 Listopad 200420 l zeczywiscie modelowanie jest super! az starach pomyslec co bedzie jak tekstury poprawisz... pozdr
Napisano 7 Listopad 200420 l zrob tlo a pozatym jak renderowales brazilem to porob tutki o nim bo mozna z niego wycisnac o niebo wiecej yo!
Napisano 7 Listopad 200420 l zrob tlo a pozatym jak renderowales brazilem to porob tutki o nim bo mozna z niego wycisnac o niebo wiecej yo! a o niebo wieksze od czego? yo!
Napisano 9 Listopad 200420 l Autor Witam, na temat sceny pisałem już w wip, po prostu nie mam czasu na scene, jeszcze 4 motocykle czekają na ukończenie. Prabab textura silnika miała imitować aluminium ale wyszło zupełnie inaczej... Kulki modelowałem maxem 5/6. Jeżeli chodzi o wynik renderu to wiem że mogło by być o wiele lepiej ( inaczej nie pisałbym że textury są cienkie), znajdę chwile to eksperymentuje na mniejszych obiektach, bo motocykl zbyt długo się rederuje. Pozdrawiam.
Napisano 9 Listopad 200420 l ogolnie fajnie ale troszke za plastikowo moim zdaniem silnik wyglada kiepsko i siadelko jesli chodzi o material oczywiscie ale model mi sie bardzo podoba:)
Napisano 9 Listopad 200420 l Modeling bardzo dobry ale nad materiałami i oświetleniem jeszcze bym posiedział na twoim miejscu bo szkoda trochę tak zostawić. pozdro
Napisano 11 Listopad 200420 l Autor Dzięki za dobrą ocenę modelingu, to motywuje do pracy. Texturowanie i oświetlenie przy moim poziomie wiedzy wymaga ok. 4-6 dni pracy, a tyle czasu na dzień dzisiejszy nie posiadam. Co nie oznacza ze porzucę model w zapomnienie, ja tu jeszcze powrócę :) P.s. załączam render z przed kilku dni.