GrafMax Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Hej! Dlaczego jak używam Lofta, to uzyskany kształt jest przesunięty względem krzywej wyjścowej i nie pokrywa się z nią?
GrafMax Posted November 8, 2004 Author Posted November 8, 2004 tylko, ze srodek obrotu Shape'a pokrywa sie ze zrodkiem obrotu sciezki, a i tam jest przesunięcie, co zrobić zeby idealnie sie to pokrywalo? help :(
Darthapul Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Subobject --> shape wybierz shaape'a i przesun/obroc.
GrafMax Posted November 8, 2004 Author Posted November 8, 2004 subobject czego? wytloczonego obiektu? jak tam wybieram shape to otwiera sie zakladka shape commands, a do czego to, to nie wiem :/
GrafMax Posted November 8, 2004 Author Posted November 8, 2004 ludzie pomocy!! prosze!!! musze zrobić scene gdzie kamera jedzie wzdłuz torow tak jakby jechala po nich na wózku, a nie mogoe tego osiagnac kiedy mam te cholerne przemieszczenia. Recznie nie sposob tego ustawiac! musze to zrobic na wczoraj! ratujcie!!!!!!!!!!!!!
GrafMax Posted November 8, 2004 Author Posted November 8, 2004 Algin tu nic nie da. ten Loft bedziewiem jest, nie rozumiem dlaczego nie może przeprowadzić wttłaczania dokladnie wzduz sciezki. Czy ktos zna odpowiedz na te pytanie?
Gotham Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Szczerze mówiąc nie udało mi się uzyskać twojego problemu... Maxiak prowadzi mi loft idealnie po ścieżce (jaka by nie była)...
GrafMax Posted November 8, 2004 Author Posted November 8, 2004 OGŁOSZENIE: Kupię pisotlet z jednym pociskiem w magazynku!
k.jansen Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 ale najpierw zaznacz ścieżkę a pózniej get shape pozd. k.jansen
k.jansen Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Grafmax napisa: "subobject czego? wytloczonego obiektu? jak tam wybieram shape to otwiera sie zakladka shape commands, a do czego to, to nie wiem">>>>> i właśnie tam wybierasz align > center, ajeśli to nie to pokaż obrazek z viewport'u ilustrujący problem
Darthapul Posted November 9, 2004 Posted November 9, 2004 Po przejściu na Subobject mozna shape wybrac w viewporcie i wyrownac recznie....
Recommended Posts