Napisano 10 Styczeń 200916 l Witam, mam problem z material editorem. Nie wiem jak to się stało, ale podczas roboty na 3dsie wyskoczyło mi coś takiego: Nie wiem co z tym zrobić. Jak resetuje 3ds-a to nadal to jest. Chciałbym żeby od początku był materiał standard(a nie jakiś tam Arch&design) i tego co zaznaczyłem na czerwono żeby nie było.
Napisano 11 Styczeń 200916 l TO kliknij tam gdzie masz napisane Arch&Design i wybierz z listy material jaki potrzebujesz, np. standard.
Napisano 11 Styczeń 200916 l Autor no ja wiem o tym jak ustawić materiał standad, ale nie wiem jak dać żeby był po każdym włączeniu maxa. ps. bo po każdym włączeniu 3ds-a zamiast standarda mam arch&designa
Napisano 11 Styczeń 200916 l Pamiętam że gdzieś się zapisywało aktualne ustawienie maxa jako domyślne, ale nie pamiętam gdzie. Nie w ME w każdym razie.
Napisano 11 Styczeń 200916 l Autor W takim razie Cię proszę, dowiedz się, bo mi to jest bardzo potrzebne. Jak jednak sobie nie przypomnisz, noto trudno.
Napisano 11 Styczeń 200916 l Proponuję spróbować ME ---> Utilities ----> Reset Materials Editor SLots. Jeśli po tym resecie będziesz miał ten Arch i Dizajn, to znaczy że ustawiłeś go przez przypadek gdzieś głębiej i nie wiem co na to poradzić. Hynol zna chyba wszystkie kruczki maxa, on by pewnie wiedział.
Napisano 11 Styczeń 200916 l Przeceniasz mnie ;). Nie mam pojęcia co to jest. Nigdy się z tym nie spotkałem.
Napisano 12 Styczeń 200916 l Strzelam, że przestawiłeś sobie schemat w: Customize--->Custom UI and Defaults Switcher Przestaw go na standardowy schemat Maxa. podczas roboty na 3dsie wyskoczyło mi coś takiego Preferences--->Radiosity--->Material Editor...
Napisano 12 Styczeń 200916 l jakimś cudem zmieniłeś standardowe ustawienia na designviz jak wyłączyć refelktance i transmitance już Ci dobrzy ludzie napisali. aby mieć matariały standardowe musisz wyedytować blibliotekę materaiłów medit.mat jej podstawowa kopia powinna być gdzieś w folderze default
Napisano 13 Styczeń 200916 l Jezeli masz maxa 2009 to prawdopodobnie zmieniles ustawienia startowe na inny silnik. Customize>Custom UI and Defaults Switcher> i zmien poprostu ma MAX. Mam nadzieje ze pomoglem. Nie zapomnij podziekowac. Pozdrawiam
Napisano 14 Styczeń 200916 l Autor Dzięki wszystkim zaangażowanym. Właśnie pamiętam, że ostatnio się bawiłem w UI switcher i włączyłem tam przez przypadek DesignVIZ.mentalray, teraz ustawiłem na MAX i wszystko po staremu, jeszcze raz dzięki.