DZIDOK Napisano 8 Kwiecień 2006 Napisano 8 Kwiecień 2006 Witam. Mam maly problem polegajacy na tym ze robie sobie pokal z zywca:) Renderuje go i patrrzcie jak mi szklo wychodzi :( Przerobilem tutki z http://www.aversis.be Wszsytkie...Modelowalem pokal na Line i potem lathe Potem zrobilem drugi dla porownania na Boxie i caly czas mam ten sam problem :( co robic??
BLADE Napisano 8 Kwiecień 2006 Napisano 8 Kwiecień 2006 czym renderujesz? jaki material? jesli masz darmowego v-raya to polecam przestawienie sie na mental-raya i material architectural -> glass
vv3k70r Napisano 8 Kwiecień 2006 Napisano 8 Kwiecień 2006 przyznam szczerze ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku, ten rodzaj renderu zlicza do wyniku sume barwy wszystkich przeslonaniajacych filtrow zmien w szkle filter na bialy, albo na jakis addatywny
DZIDOK Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 No V-Rayem Renderuje 1.47.03 vv3k70r-filter co mash na mysli:)?? bo ja cchce takie ladne szklo ::D:D:D:D
Shogun 3D Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Nie wiem, czemu marudzisz... V-ray jest od ciebie lepszy z matmy i uważam, ze policzył dobrze...
DZIDOK Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Napisano 10 Kwiecień 2006 Hehe Jush Mam to co chcialem :) Wsio jest oki:) a teraz mam kolejny problem :P Jakbyscie zrobili material taki http://www.mondobirra.org/sfondi/zywiec_8.jpg Chodzi mi tylko o to logo bo kombinuje jush roshnie i nic nie pomaga:( jaka metoda byscie polecili:)??
streaker Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Rozumie, że problem jest z tym, żeby przy bokach było ciemniejsze, jeśli tak to do diffuse spróbowałbym wrzucić fallof (niezawodna jak zawsze) ustawioną na fresnel, reszta to oczywiście troszke reflecta, troche refracta (mu możesz inaczej zrobić, dać fallofa również na fresnel do refract, tak żeby na środku (tj. frontem do kamery) był mocniejszy + ustawić foga, ale wtedy diffusa dałbym jednokolorowego). Jeśli się niejasno wyraziłem to pisz.
DZIDOK Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Napisano 10 Kwiecień 2006 streaker:)-Ale mi chodzi tera o samo logo zeby wlanac na szklo :) to to mi tlumaczysh :P:P:P:P:P??czy ten moj pieshy problem:)??
araneus Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 streaker pisze o materiale szkła. A co do loga to najprościej w PSie P.S. Proszę, nie pisz tlumaczysh, jush itp.
Arthi76 Napisano 11 Kwiecień 2006 Napisano 11 Kwiecień 2006 Co do loga to najszybciej będzie posłużyć się "Blendem", potrzebujesz logo + jego kanał alfa jako maskę. Dodatkowo jeszcze kanał alfa tego złota co się świeci i to wrzucić do któregoś kanału reflection lub specular (materiału loga). Pozdr
DZIDOK Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Napisano 11 Kwiecień 2006 Ok to ja zrobie material i zuce wam jak mi wyszlo :) zoabczy sie czy sie uda jak bede dal rade to dzisiaj jak nie to jutro z rana:)
DZIDOK Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Napisano 14 Kwiecień 2006 DZiala!!!!:D:D:D Dzieki Wielkie Za Pomoc :):):)):* POzdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi