Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Od dłuższego czasu przeglądam forum i w końcu postanowiłem wstawić coś swojego. Są to jedne z moich ostatnich wizualizacji (nie są to moje projekty). Będę wdzięczny za wyłapanie nawet najmniejszej rażącej Was pierdółki. Jedną z większych, nie dających mi spokoju jest spore zaszumienie, którego nie potrafię wyeliminować, aby render w pełni mnie satysfakcjonował (może oprócz toalety). Niestety nie jestem jeszcze specem od post-pro więc są to prawie surowe rendery (zmiany jedynie pod względem kontrastu w klatce schodowej i kuchni/salonie). Biorąc pod uwagę fakt, że toaleta renderowała mi się jakies 30 min, a salon 3h przy czym jego zaszumienie jest większe to coś jest nie halo. Jest to surowy render(toaleta) i wyszedł moim zdaniem najlepiej nie biorąc pod uwagę zaszumienia na lewej szafce i "kupy" na kibelku przy połączeniu z glazurą. Soft to Cinema 4d + v-ray oraz PS. Pozdrawiam serdecznie. :)

Filip.

Edit: (większe rozdzielczości)

lir3.jpg

h5ob.jpg

a4hm.jpg

na9o.jpg

Edytowane przez RobertFilip

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1 szkoda ze dałeś takie małe ujecie pewnych rzeczy się nie da wyłapać na nich

2 Chyba sensowniej by było przenieść prace do działu wip

3 łazienka wyszła ci zdecydowanie najładniej szkoda ze nie dałeś czegoś za oknem stworzyła by się głębia obrazu

4 salon zabija ambient occlusion

5. w drugim exteriorze tło nie pasuje do światła na modelu

6. jeśli chcesz się pozbyć szumów podbij parametry w dmc sampler daj noise treshold na 0,005 możesz także podbić subdivids i mnożnik globalny

Napisano
  • Autor

Faktycznie może lepiej byłoby przenieść temat do WIPa i o to właśnie proszę moderatora. 1. Ujęcia w większej rozdzielczości postaram się jeszcze wstawić. 4. Rzeczywiście AO w salonie wydaje się być przesadzone. 6. Dzięki, pobawię się tym :)

Napisano

Pierwsze ma niesamowity potencjał na świetny obrazek. Trzeba by dopracować detale i materiały i zrenderować większe w lepszej jakości.

Napisano
  • Autor

Pionix, bardzo możliwe, że poświęcę tej scenie trochę więcej czasu. Jest to wizualizacja na dyplom dla znajomej i niestety terminy goniły. Dzięki za opinie :)

Napisano
  • Autor

Hej. Niestety dodanie wizek w większej rozdzielczości zajęło mi trochę czasu. Przez większość czasu pracowałem nad kolejną wizualizacją którą możecie zobaczyć poniżej. Krytyka mile widziana :). Pozdrawiam !

Sypialnia (dwie wersje z oświetleniem)

0vn7.jpg

g6s9.jpg