Napisano 16 Marzec 20187 l Witam. Czy ten program będzie działać na takim sprzęcie: System: Windows 8.1 Home Edition Procesor: Intel® Core i5-4690K CPU @ 3.50GHz Płyta: MSI Z97 GAMING 3 (MS-7918) Ram: 12GB dd3 1600Mhz Grafika: NVIDIA GeForce GTS 450 Wiem że system nie spełnia wymagań bo jest home ale zastanawiają mnie pozostałe podzespoły. Swoją drogą dziwny program. Testowałem nie jeden tego typu program w wersjach testowych i działały bez problemu nawet jeżeli znacznie przewyższały mój sprzęt a tu trzeba mieć wyższą wersje.
Napisano 17 Marzec 20187 l System operacyjny nie ma nic do rzeczy będzie działać. NA gorszych sprzeteach w podobnych programach sie pracowalo.
Napisano 17 Marzec 20187 l Autor Przedtem właśnie sobie go zainstalowałem i nie chce się uruchomić. Dodam że podczas instalacji też był problem zainstalowaniem jakieś części tego programu ale i tak się zainstalował. Teraz podczas próby uruchomienia go pojawi się komunikat że nie można uruchomić programu. Na stronie producenta jest napisane w wymaganiach że właśnie wersja home nie jest wspierana chyba że źle coś zrozumiałem. http://www.topsolid.com/services/requirements/topsolid-7.htm
Napisano 18 Marzec 20187 l Nie wiem czy wciąż obowiązuje darmowy upgrade do 10 wiec warto sie zakrecic i zobaczyc. O qrde to jakieś nieporozumienie porażka ze strony producenta softu by nie obsługiwać HOME. NA forach pisze ze jest działa ale mogą być jakieś bugi.
Napisano 18 Marzec 20187 l Autor Jak wspomniałem ja mam w8.1 home edition i z tego co czytałem to W10 też się zaktualizuje do tej wersji, a tam w wymaganiach też jest napisane że nie obsługuje tej wersji więc aktualizacja systemu nic mi nie da. Testowałem dużo tego typu programów i każdy się bez problemu uruchomił na mojej wersji systemu, a tu nie da radę. Ciekawe co im się stało że nie wydali tego programu na tą wersje systemu.
Napisano 18 Marzec 20187 l witam testowałem parę miesięcy top solid wersję edukacyjną na swoim lapku, mam wersję Windows 8.1 64bit konfiguracja dużo słabsza niż u Ciebie, i latało bez problemu. Swoją drogą bardziej mi pasował SolidWorks :)
Napisano 20 Marzec 20187 l Autor To chyba nie do końca jest wina systemu. Zainstalowałem sobie na drugim dysku wersje testową Windows 7 Professional 64 bit i dokładnie ten sam problem jest. Podczas próby uruchomienia pojawia się taki błąd: http://s2.ifotos.pl/img/foto1jpg_qnessrw.jpg Podczas instalacji programu ten sam błąd pojawił się i to 3 razu. Próbowałem według parametrów podanych w okienku znaleść rozwiązanie tego problemu ale nie znalazłem rozwiązania. Może ktoś miał taki błąd i go naprawił?