Jump to content
Sign in to follow this  
sabaru

TopSolid czy mój PC spełnia wymagania?

Recommended Posts

Witam. Czy ten program będzie działać na takim sprzęcie: System: Windows 8.1 Home Edition Procesor: Intel® Core™ i5-4690K CPU @ 3.50GHz Płyta: MSI Z97 GAMING 3 (MS-7918) Ram: 12GB dd3 1600Mhz Grafika: NVIDIA GeForce GTS 450 Wiem że system nie spełnia wymagań bo jest home ale zastanawiają mnie pozostałe podzespoły. Swoją drogą dziwny program. Testowałem nie jeden tego typu program w wersjach testowych i działały bez problemu nawet jeżeli znacznie przewyższały mój sprzęt a tu trzeba mieć wyższą wersje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

System operacyjny nie ma nic do rzeczy będzie działać. NA gorszych sprzeteach w podobnych programach sie pracowalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przedtem właśnie sobie go zainstalowałem i nie chce się uruchomić. Dodam że podczas instalacji też był problem zainstalowaniem jakieś części tego programu ale i tak się zainstalował. Teraz podczas próby uruchomienia go pojawi się komunikat że nie można uruchomić programu. Na stronie producenta jest napisane w wymaganiach że właśnie wersja home nie jest wspierana chyba że źle coś zrozumiałem. http://www.topsolid.com/services/requirements/topsolid-7.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wiem czy wciąż obowiązuje darmowy upgrade do 10 wiec warto sie zakrecic i zobaczyc.

 

O qrde to jakieś nieporozumienie porażka ze strony producenta softu by nie obsługiwać HOME. NA forach pisze ze jest działa ale mogą być jakieś bugi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak wspomniałem ja mam w8.1 home edition i z tego co czytałem to W10 też się zaktualizuje do tej wersji, a tam w wymaganiach też jest napisane że nie obsługuje tej wersji więc aktualizacja systemu nic mi nie da. Testowałem dużo tego typu programów i każdy się bez problemu uruchomił na mojej wersji systemu, a tu nie da radę. Ciekawe co im się stało że nie wydali tego programu na tą wersje systemu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam testowałem parę miesięcy top solid wersję edukacyjną na swoim lapku, mam wersję Windows 8.1 64bit konfiguracja dużo słabsza niż u Ciebie, i latało bez problemu. Swoją drogą bardziej mi pasował SolidWorks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To chyba nie do końca jest wina systemu. Zainstalowałem sobie na drugim dysku wersje testową Windows 7 Professional 64 bit i dokładnie ten sam problem jest. Podczas próby uruchomienia pojawia się taki błąd: http://s2.ifotos.pl/img/foto1jpg_qnessrw.jpg Podczas instalacji programu ten sam błąd pojawił się i to 3 razu. Próbowałem według parametrów podanych w okienku znaleść rozwiązanie tego problemu ale nie znalazłem rozwiązania. Może ktoś miał taki błąd i go naprawił?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy