Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W wolnych chwilach od 3d zacząłem trochę rysować :) Żeby znowu mieć z tego frajdę, zainspirowałem się vlogiem Feng Zhu pod tytułem "Just Draw!". Szkicuję sobie korzystając z jego rad i tematyki, którą poleca dla początkujących osób. Tak więc wrzucam moje pierwsze próby ze skałami (cienkopis + markery) :) Wrzutki będę robić co tydzień, żeby nie poświęcać większości czasu na skanowanie materiałów i publikowanie na necie - zamiast tego lepiej coś dodatkowego narysować :D

1.

001_1920.jpg

2.

002_1920.jpg

Napisano

I kolejne skałki - trochę mniej ostatnio mam czasu na rysowanie, ale może uda mi się jakoś nadrobić zaległości w nadchodzącym tygodniu.

007_1920.jpg

Napisano (edytowane)

Zamiast w 3D to wrzucam coś nowego w dawno zapomnianej teczce 2D. Mama i siotra mojej dziewczyny zażyczyły sobie na Święta namalowany przeze mnie obraz. Trochę mnie to wystraszyło, bo ostatni raz malowałem w szkole podstawowej, a one nie dawały się przekonać, że szkicowanie ołówkiem/cienkopisem to co innego niż malowanie. No i jakiś czas temu się zgodziłem na te obrazy, a że Święta tuż tuż, to musiałem w końcu je namalować. Wybrałem akwarele, bo tego najwięcej w Actionie obok mnie i coś takiego udało mi się zrobić w rozmiarze 40x50. Wiem, że można dużo lepiej, ale jako że nawet od szkicowania miałem mega długą przerwę, a malowanie po szkole mi się bardzo źle kojarzyło, to nie wyszło chyba tak źle. Do tego w 2d nigdy jakoś dobrze mi aż tak nie szło. Jednak wolę 3d 😛 

1000000355kopia.thumb.jpg.d7618f01eba1d8610cf622edcddfd0ed.jpg

1000000354kopia.thumb.jpg.2356d9a9c0218166f93dfc4c78cc5e12.jpg

Edytowane przez Araiel
  • Like 4
Napisano

Fajne kolorki, pierwszy mi bardziej podchodzi ale chyba z powodu tematu. Tradycyjne rzeczy jak dla mnie dodaja to "COS". Autentyczny dotyk artysty ktory je wykonal.