Napisano 20 Czerwiec 20186 l Firma AMD udostępniła dziś nową wersję sterownika Radeon Pro Software Enterprise Edition 18.Q2. Warto zwrócić uwagę na wyższą wydajność w aplikacjach takich jak 3ds Max. Tutaj AMD podane nawet możliwe wzrost o 44%. Pełna treść: Sterowniki AMD Radeon Pro Sotware 18.Q2 - wyższa wydajność w 3ds Max nawet o 44%
Napisano 26 Czerwiec 20186 l Ciekawe, co znaczy ta większą o 44% wydajność w 3ds Max? I mam dziwne wrażenie, że ten renderer od AMD to jest adoptowany nowy FInal Render pod gpu, wcześniejsza nazwa Moskito Render, ale może mi sie tylko wydaje.
Napisano 11 Lipiec 20186 l też jestem ciekawy co znaczy ta wyższa wydajność o 44%. Bo jeśli oznacza to wyższą wydajność do poprzedniej wersji sterowników no to słabo. Czyli co kolejna aktualizacja jeszcze bardziej podniesie wydajność? to już lepiej kupić Nvidia i mieć najwyższą możliwą wydajność od porządku. ze swojej pracy na kartach Radeon w programach typu soliworks Rhinoceros czy 3ds max pamiętam jedno, non stop crasche. nie polecam.
Napisano 15 Lipiec 20186 l Kiedyś niby był możliwy hack, który zmieniał GeForce-a w Quadro. Może te nowe sterowniki AMD działają na podobnej zasadzie?
Napisano 22 Październik 20186 l nie jestem pewien zy teraz quadro daje jakies korzyści w pracy w maxie, ostatnie jakiego używałem, było oparte na leciwym jeszcze gtx260 (quadro 4800FX) i tam nie było żadnej różnicy w szybkości pracy viewportow między cywilną wersją gtx-a a quadro.