adek Napisano 20 Czerwiec 2018 Napisano 20 Czerwiec 2018 Firma AMD udostępniła dziś nową wersję sterownika Radeon Pro Software Enterprise Edition 18.Q2. Warto zwrócić uwagę na wyższą wydajność w aplikacjach takich jak 3ds Max. Tutaj AMD podane nawet możliwe wzrost o 44%. Pełna treść: Sterowniki AMD Radeon Pro Sotware 18.Q2 - wyższa wydajność w 3ds Max nawet o 44%
Mirkowaty Napisano 26 Czerwiec 2018 Napisano 26 Czerwiec 2018 Ciekawe, co znaczy ta większą o 44% wydajność w 3ds Max? I mam dziwne wrażenie, że ten renderer od AMD to jest adoptowany nowy FInal Render pod gpu, wcześniejsza nazwa Moskito Render, ale może mi sie tylko wydaje.
dexter47 Napisano 11 Lipiec 2018 Napisano 11 Lipiec 2018 też jestem ciekawy co znaczy ta wyższa wydajność o 44%. Bo jeśli oznacza to wyższą wydajność do poprzedniej wersji sterowników no to słabo. Czyli co kolejna aktualizacja jeszcze bardziej podniesie wydajność? to już lepiej kupić Nvidia i mieć najwyższą możliwą wydajność od porządku. ze swojej pracy na kartach Radeon w programach typu soliworks Rhinoceros czy 3ds max pamiętam jedno, non stop crasche. nie polecam.
svizze Napisano 15 Lipiec 2018 Napisano 15 Lipiec 2018 Kiedyś niby był możliwy hack, który zmieniał GeForce-a w Quadro. Może te nowe sterowniki AMD działają na podobnej zasadzie?
Mirkowaty Napisano 22 Październik 2018 Napisano 22 Październik 2018 nie jestem pewien zy teraz quadro daje jakies korzyści w pracy w maxie, ostatnie jakiego używałem, było oparte na leciwym jeszcze gtx260 (quadro 4800FX) i tam nie było żadnej różnicy w szybkości pracy viewportow między cywilną wersją gtx-a a quadro.
Rekomendowane odpowiedzi