chmurkabzdurka Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 Witam, Czy korzystał ktoś z Was może z połączenia Blender + Vray? Przekopałam sporą część internetu w poszukiwaniu opinii o tym zestawieniu, ale najwyraźniej jest mało popularne, bo wiele nie ma na ten temat. Wcześniej miałam do czynienia dość długo z 3ds max'em i Vray'em i szukam po prostu tańszej alternatywy. Lubię interfejs Blendera i przyjemnie mi się w nim modeluje, ale nie chcę renderować w Cyclesie, bo zależy mi na renderingu CPU. Dlatego zastanawia mnie czy zestaw Blender + Vray się sprawdza i czy funkcjonuje stabilnie? Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrowienia :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalo Posted August 13, 2018 Share Posted August 13, 2018 Hey, ściągnij sobie może wersję próbną? Skoro znasz oba programy to jakoś to rozkminisz ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
materia Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 (edited) Cześć, Na co dzień używam Blender + VRay. Działa wszystko ładnie i stabilnie. Trzeba uważać na niektóre wersje bulidów (używanie np. mod. array z Shift+D wysypuje program). Jest jeszcze kilka rzeczy, które wymagają dopracowania ale to pewnie kwestia czasu. Generalnie jest OK. Polecam zajrzeć na forum VRayBlender: https://forums.chaosgroup.com/forum/v-ray-for-blender-forums Edited August 14, 2018 by materia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts