Thergo Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 Projekt moze niebedzie najlepszy (w 3d studio siedze od dwoch miesiecy), ale zawsze warto sprobowac. Jest to moj pierwszy post i w zasadzie pierwszy model jaki robie w 3d studio. Model bedzie przefdstawiał wampirza kusicielke, bedzie troszke krwi, erotyki itd.
Thergo Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Napisano 5 Kwiecień 2003 I jeszcze jeden obrazek :) Jak widac niema jeszcae zrobionych dloni, wlosy nie sa skonczone i brak wiekszosci odzienia. Acha i jeszcse jedno pytanie co jest latwiejsze w obsludze kosci czy bipedy?
MJ Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 szczerze mówiąc coś nie chce mi się wierzyć że jeśli to twoj 1 model to tak Ci wyszła głowa ... chyba że siedzisz nad nią 2 miesiące :D ... ale jak na początki to wygląda nieźle ... bynajmniej w porównaniu z moimi pracami początkowymi :D powodzenia.
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 ...no tez jestem pod wrazeniem jesli to Twoj poerwszy model i na 2 miechy siedzenia w maxie...a co do kosci badz bipeda to polecam lepiej bipeda jest wszystko latwiejsze
Thergo Napisano 5 Kwiecień 2003 Autor Napisano 5 Kwiecień 2003 Naprawde jest to moj pierwszy model z tym ze przez te dwa miesiace sie na nim wszystkiego uczylem tzn. głównie modelowania, bo jak narazie poza modelowaniem postaci to chyba niewiele umiem.
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2003 Napisano 5 Kwiecień 2003 dal bym troche do gory te nozdrza przy nosie tzn. ta czesc dolna nosa...bo troche wyglada szpiczacise
Thergo Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Napisano 12 Kwiecień 2003 maly updacik, dorobilem dlonie i uszy, z wczesniejszej teksturki twarzy zrezygnowalem. No i jeszcze mam pytanie: Jak najlepiej wymodelowac wlosy (bo z tych co moja postac ma obecnie nie jestem zadowolony), probowalem robic wlosy ze splinow ale max mi sie wywala przy duzej ich ilosci.
JagdPanz Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Panna ma jakiś taki wydatny \"mymłon\" :P I cera jakaś nie najzdrowsza :)) Tak przy okazji - docelowo wygładzisz chyba trochę te cycuszki? ;)
Thergo Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Napisano 16 Kwiecień 2003 mymłon sie poprawi zreszta jak dojdzie owlosienie to mam nadzieje ze bedzie lepiej wygladac Cera zdrowa nie bedzie wkoncu to ma byc wampirzyca Tak przy okazji to kuleczki jej napewno docelowo wygładze
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 postac spoko...a co do wloskow to nie mozesz uzyc do tego Shag haira??? [piwo]
Thergo Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Napisano 16 Kwiecień 2003 Z checia bym uzyl shag haira ale nigdzie nie moge znalezc wersji do 3ds max r3, a niestety lepszej wersji maxa mi komp bniepociagnie :(
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 hmm....wiec pozostaje skrypt...ktorego uzywam...tzn. robisz najpierw spline\'a tak jak ma wygladac wlos...i potem extrudujesz wlosy po tej sciezce z tego spline...tylko ze musisz kazdy wlos odzielnie robic....chcesz go?
Thergo Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Napisano 16 Kwiecień 2003 Pablo jak mozesz to wyslij mi na maila [email protected] No i updacik
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Bardzo sexowna wampirzyca... a swoją drogą popracuj nad ubrankiem bo wygląda jak z plastiku i w dodatku strasznie kanciaste... pozdrawiam[piwo]
Thergo Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Napisano 16 Kwiecień 2003 kanciaste rogi sie poprawi a co do plastikowosci ubranka to mysle ze jest to kwestia zmiany texturki.
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Thergo odbierz poczte....a co do modelu to te cycuszki mi nie pasuja...tzn sa za male i maja za duze zwisy... pozdro[piwo]
Sharp Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Hehee, Pablo-znawca...:D ale i ja się do niego przyłączam:D:D. A pozatym bardzo podoba mi się płaszczyk, zmień tylko teksturkę i będzie cacy...
Thergo Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Napisano 16 Kwiecień 2003 Pablo jak mozesz to wyslij mi jeszcze raz ten skrypt bo jak narazie mi nic nieprzyszlo na skrzynke. Co do piersi to raczej ich niebede powiekszal (jakos wole male kuleczki), ale nad ogolnym ich wygladem jeszcze popracuje.
Thergo Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Napisano 18 Kwiecień 2003 Tak sie zastanawiam co by swojej wampirzycce wsadzic do raczki: miecz/sztylet krzemienny, bicz czy puchar z krwią?
boowa Napisano 18 Kwiecień 2003 Napisano 18 Kwiecień 2003 hmmm... mi się podoba puchar z krwią ale wtedy się nałożymy z pomysłami (moja dhampirka będzie miała puchar z krwią i kosę).... nie, żebym miał coś przeciwko :) bo puchar dla tej Seducerki byłby najfajniejszy..... a może pomyśl nad przerysowaną, groteskową czarną różą ociekającą krwią (róża to znak klanu vampirów Torreadores - miłośników piękna) - w sam raz dla niej :) powodzenia[piwo]
Thergo Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Napisano 18 Kwiecień 2003 Jednak zdecydowalem sie na 90% ze w jednej z rak moja postac bedzie miala sztylet I pierwsze rendery sztyletu (juz z teksturkami)
Pablo Napisano 19 Kwiecień 2003 Napisano 19 Kwiecień 2003 daj wiecej polysku temu mieczowi...oraz troche bumpa na rekojescoi... pzodro
Cousken Napisano 19 Kwiecień 2003 Napisano 19 Kwiecień 2003 A powiedzj ak zrobiles te cienie pod oczami?
Szupryt Napisano 19 Kwiecień 2003 Napisano 19 Kwiecień 2003 no mi sie najbardziej podoba to ubranko. Uzywales jakiegos pluginu do niego czy je wymodelowales jak reszte ??
Thergo Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Napisano 19 Kwiecień 2003 Ubranko bylo roibione z cylindrow -rekawy, a reszta z rectangla + editable mesh
Thergo Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Napisano 26 Kwiecień 2003 Maly updacik, dorobione zabki, i teksturki oczu
SiD Napisano 26 Kwiecień 2003 Napisano 26 Kwiecień 2003 Mam pytanie gdzie ona ma brwi ?? chyba ze nie mam miec , albo hmm te włosy zdaje mis ie ze one beda jeszcze obrabiane tak ?? no ale co do reszty superr oczy weż bardziej czerwone niż są ;)
Thergo Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Napisano 26 Kwiecień 2003 Brwi, usta itd itp to juz bedzie sprawa texturki co do wlosow to ulegna prawdopodobnie calkowitemu przeksztalceniu.
SiD Napisano 26 Kwiecień 2003 Napisano 26 Kwiecień 2003 Tak tez wląsnie myslałem , Co do pracki jak na poczatek to superr wygląda gratuluje :) I czekam na reszte renderów aacha mozesz siatke wcisnąc :) z góry dzienkas :P
Thergo Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Napisano 26 Kwiecień 2003 Moge wcisnac siatke tylko jak ja zrenderowac zeby byla widoczna???
pazzi Napisano 26 Kwiecień 2003 Napisano 26 Kwiecień 2003 Jak już masz model ustawiony w scenie tak jak chcesz , zaznaczasz go żeby pokazać siatkę i robisz np. jeden banalny ruch aby przechwycić obraz. Tak więc: Naciskasz \"Print Screen\" na klawiaturze, potem uruchamiasz np. Corel PHOTO-PAIN i otwierasz obrazek ze schowka. Zmieniasz jego wielkość żeby nie zaśmiecać i wysyłasz do nas..... Widzę że modelujemy podobne uszy....:D powodzenia.....
Mistic Gohan Napisano 26 Kwiecień 2003 Napisano 26 Kwiecień 2003 fajna laska, fajnie jakbys jej robil takie \"kocie\" oczy, z wąską źrenicą i dluuugie carne wlosy of course, oby tak dalej, PS. grales w Vampire Masquerade: Redemption ??? tam byla fajna wampirzyca - Serena....
Mistic Gohan Napisano 26 Kwiecień 2003 Napisano 26 Kwiecień 2003 oh siet, nie zzladowal mi sie jeszcze powyzszy render twarzy z kocimi zrenicami a ja juz posta wale ze by sie jej przydaly... ;) NO oczywiscie juz zrobiles, fajnie, tylko moze daj jej inny kolor dla \"bialek\" oczu i inny dla teczowki, i inny dla zrenicy.. no moze fajniej wygladac
Rekomendowane odpowiedzi