Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć!

Pracuję jako grafik i chciałbym podpiąć jednocześnie do niego dwa monitory z jakąś lepszą matrycą IPS.

Jaki monitor 15" lub 17" widescreen możecie polecić do 1k PLN ?

Edited by Snoopp
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

potrzebujesz monitorów i w zasadzie tyle. Jeden będzie na hdmi i będzie kopią obrazu z laptopa, drugi idzie pod wyjscie video i będzie widoczny jako dodatkowy monitor.

Posted

Hm...w sensie jeden monitor podłączam do drugiego? Czy jakiś kabel rozdzielający muszę dokupić?

Czy jakiś monitor pod względem kolorów i kątów w przystępnej cenie możesz polecić?

Posted

na monitorach się nie znam niestety.

Masz w laptopie, osobno, wyjście video i hdmi, zakładam. Jeżeli masz tylko jedno, to zmienia postać rzeczy i musi pomóc ktoś inny.

Posted

17" cali to chyba troche malo minimum 23.8. Ja pracuje na U2414h. Mi jest dobrze. Kolorami sie nie zajmuje i eizo cs230 przykladowo sprzedalem i mam 2 dell'e. wersja u zadne p etc.

Odnośnie podłączenia 2 monitorów. Jeśli nie masz 2 portów HDMI , lub DVI, to będzie potrzebny rozdzielacz sygnału. Przyznam ,że się na tym nie znam i poprostu wyszykałem w necie. Musisz poprostu poczytać obejrzeć recenzje np. na YT.

https://www.oleole.pl/akcesoria-do-laptopow/i-tec-c31dual4kdp.bhtml?from=pla&gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTbuhe1A6iM3Y-TjDk-GuhA7rWhWxWUF1V4TI_YedMziJebj56G5T2xoCMQEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Posted
@wujek_kane: właśnie o coś takiego mi chodzi. Czy tylko Dell stosuje te rozwiązania?

Nie mam pojęcia, ale tylko w monitorach Della spotkałem się z takim rozwiązaniem.