Napisano 14 Marzec 20196 l Cześć! Pracuję jako grafik i chciałbym podpiąć jednocześnie do niego dwa monitory z jakąś lepszą matrycą IPS. Jaki monitor 15" lub 17" widescreen możecie polecić do 1k PLN ? Edytowane 15 Marzec 20196 l przez Snoopp
Napisano 14 Marzec 20196 l potrzebujesz monitorów i w zasadzie tyle. Jeden będzie na hdmi i będzie kopią obrazu z laptopa, drugi idzie pod wyjscie video i będzie widoczny jako dodatkowy monitor.
Napisano 14 Marzec 20196 l Autor Hm...w sensie jeden monitor podłączam do drugiego? Czy jakiś kabel rozdzielający muszę dokupić? Czy jakiś monitor pod względem kolorów i kątów w przystępnej cenie możesz polecić?
Napisano 14 Marzec 20196 l na monitorach się nie znam niestety. Masz w laptopie, osobno, wyjście video i hdmi, zakładam. Jeżeli masz tylko jedno, to zmienia postać rzeczy i musi pomóc ktoś inny.
Napisano 14 Marzec 20196 l 17" cali to chyba troche malo minimum 23.8. Ja pracuje na U2414h. Mi jest dobrze. Kolorami sie nie zajmuje i eizo cs230 przykladowo sprzedalem i mam 2 dell'e. wersja u zadne p etc. Odnośnie podłączenia 2 monitorów. Jeśli nie masz 2 portów HDMI , lub DVI, to będzie potrzebny rozdzielacz sygnału. Przyznam ,że się na tym nie znam i poprostu wyszykałem w necie. Musisz poprostu poczytać obejrzeć recenzje np. na YT. https://www.oleole.pl/akcesoria-do-laptopow/i-tec-c31dual4kdp.bhtml?from=pla&gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTbuhe1A6iM3Y-TjDk-GuhA7rWhWxWUF1V4TI_YedMziJebj56G5T2xoCMQEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Napisano 15 Marzec 20196 l Niektóre monitory (np. Delle) umożliwiają tzw. daisy chaining czyli podłączasz 1 monitor, drugi do pierwszego.
Napisano 15 Marzec 20196 l Autor @wujek_kane: właśnie o coś takiego mi chodzi. Czy tylko Dell stosuje te rozwiązania?
Napisano 15 Marzec 20196 l @wujek_kane: właśnie o coś takiego mi chodzi. Czy tylko Dell stosuje te rozwiązania? Nie mam pojęcia, ale tylko w monitorach Della spotkałem się z takim rozwiązaniem.