Snoopp Napisano 14 Marzec 2019 Share Napisano 14 Marzec 2019 (edytowane) Cześć! Pracuję jako grafik i chciałbym podpiąć jednocześnie do niego dwa monitory z jakąś lepszą matrycą IPS. Jaki monitor 15" lub 17" widescreen możecie polecić do 1k PLN ? Edytowane 15 Marzec 2019 przez Snoopp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Marzec 2019 Share Napisano 14 Marzec 2019 potrzebujesz monitorów i w zasadzie tyle. Jeden będzie na hdmi i będzie kopią obrazu z laptopa, drugi idzie pod wyjscie video i będzie widoczny jako dodatkowy monitor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snoopp Napisano 14 Marzec 2019 Autor Share Napisano 14 Marzec 2019 Hm...w sensie jeden monitor podłączam do drugiego? Czy jakiś kabel rozdzielający muszę dokupić? Czy jakiś monitor pod względem kolorów i kątów w przystępnej cenie możesz polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Marzec 2019 Share Napisano 14 Marzec 2019 na monitorach się nie znam niestety. Masz w laptopie, osobno, wyjście video i hdmi, zakładam. Jeżeli masz tylko jedno, to zmienia postać rzeczy i musi pomóc ktoś inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 14 Marzec 2019 Share Napisano 14 Marzec 2019 17" cali to chyba troche malo minimum 23.8. Ja pracuje na U2414h. Mi jest dobrze. Kolorami sie nie zajmuje i eizo cs230 przykladowo sprzedalem i mam 2 dell'e. wersja u zadne p etc. Odnośnie podłączenia 2 monitorów. Jeśli nie masz 2 portów HDMI , lub DVI, to będzie potrzebny rozdzielacz sygnału. Przyznam ,że się na tym nie znam i poprostu wyszykałem w necie. Musisz poprostu poczytać obejrzeć recenzje np. na YT. https://www.oleole.pl/akcesoria-do-laptopow/i-tec-c31dual4kdp.bhtml?from=pla&gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTbuhe1A6iM3Y-TjDk-GuhA7rWhWxWUF1V4TI_YedMziJebj56G5T2xoCMQEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 15 Marzec 2019 Share Napisano 15 Marzec 2019 Niektóre monitory (np. Delle) umożliwiają tzw. daisy chaining czyli podłączasz 1 monitor, drugi do pierwszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snoopp Napisano 15 Marzec 2019 Autor Share Napisano 15 Marzec 2019 @wujek_kane: właśnie o coś takiego mi chodzi. Czy tylko Dell stosuje te rozwiązania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 15 Marzec 2019 Share Napisano 15 Marzec 2019 @wujek_kane: właśnie o coś takiego mi chodzi. Czy tylko Dell stosuje te rozwiązania? Nie mam pojęcia, ale tylko w monitorach Della spotkałem się z takim rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztofzbedny Napisano 3 Kwiecień 2019 Share Napisano 3 Kwiecień 2019 Ja kocham monitory Iiyama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrielgoldberg Napisano 3 Kwiecień 2019 Share Napisano 3 Kwiecień 2019 Ja kocham monitory Iiyama. True, są całkiem spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi