SUPER_OkO Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 (edited) Dawno niczego nie wrzucałem i zrobiłem taki tam render, animacyjki testowej riga. Stworzyłem jakiś tam cały system do rigowania twarzy. To jest jakiś tam efekt uboczny, testowania w produkcji. [video=youtube_share;Xq7QjYL6s04] Edited May 5, 2019 by SUPER_OkO
natas Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 Jak zawsze Pro ...chociaż wolę jokera ...ale raczej z sentymentu do jokera niż z kunsztu animacji
JmTm00 Posted May 6, 2019 Posted May 6, 2019 Naprawdę fajnie to wygląda. Ile morpherów poszło w ruch aby uzyskać tyle ekspresji? Pozdrawiam
SUPER_OkO Posted May 8, 2019 Author Posted May 8, 2019 Dzięki wielkie za komentarze ;) Rig ma w tym momencie ponad 200 morphów. Aczkolwiek system się rozwija, przy tym teście znalazłem sporo braków więc zaczynam pracę nad nowym.
aresso Posted May 16, 2019 Posted May 16, 2019 Cześć, Bardzo ładny system :) Niedawno pracowałem przy podobnym, oczywiście znacznie mniej zaawansowanym systemem. Mogę mieć dwa pytania z tym związane? Dużo skryptowałeś, czy sam reaction/wire parameter? Jak rozwiązujesz kwestie nachodzenia na siebie morphów? Tzn. miejsc na które działa więcej niż jeden na raz (czyli np. strefy policzków), a gdy zadziałają w tym samym momencie, to vertexy wylatują w kosmos. Z góry dzięki i pozdrowienia!
Recommended Posts