ajszi Napisano 28 Lipiec 2019 Napisano 28 Lipiec 2019 cześć jestem począktującą użytkowniczką 3dmax+corona. mam problem z uzyskaniem tekstury płytki 3d wychodzi mi tak a powinno tak: Od klienta dostałam słabą teksturę ale wiem że mozna to zrobić jak powyzej. Użyłam displacement ale prawdopodobnie nie umiem zmodyfikowac tekstury płytki tak aby właściwie to wyglądało. Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Xaia Napisano 28 Lipiec 2019 Napisano 28 Lipiec 2019 Jeśli tekstura wygląda tak jak na ostatnim załączonym obrazku to raczej dużo z niej nie wyciągniesz. Nie ma w niej wystarczająco informacji na displacement. Obawiam się, że jedynym wyjściem będzie wymodelowanie płytki. 1
Sayja Napisano 29 Lipiec 2019 Napisano 29 Lipiec 2019 19 godzin temu, Xaia napisał: Jeśli tekstura wygląda tak jak na ostatnim załączonym obrazku to raczej dużo z niej nie wyciągniesz. Nie ma w niej wystarczająco informacji na displacement. Obawiam się, że jedynym wyjściem będzie wymodelowanie płytki. Ta tekstura to nie jest przecież poprawny displacement, stąd błąd. 1
ajszi Napisano 6 Sierpień 2019 Autor Napisano 6 Sierpień 2019 Dzięki, juz sobie poradziłam, wymodelowałam:)
Rekomendowane odpowiedzi