Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

(na nowym forum ;) ostro się widzę pozmieniało w końcu jest ładnie, tylko szkoda, że tyle działów poszło do kosza.. ;)
no ale nic... mam mały problem z wydrukiem wizytówek soft-touch + wybiórczy lakier UV.

Wizytówki wydrukowałem w chroma.pl i niestety kolor znacznie odbiega od proofa, a drukarnia nie chce uwzględnić reklamacji, ze względu na to, że proof był na innym papierze (sic!).

I teraz moje pytanie, czy ktoś z was zna może drukarnię, która zrobiłaby to dobrze?
W załączniku jak to wygląda (na górze proof - kolory takie jak powinny być. Na dole wydruk docelowy - widać gołym okiem, że kolory są o wiele bardziej nasycone - drukowane z tego samego pliku).

image1.jpeg

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Druk offsetowy? Miałem kiedyś takie same problemy ale w druku na cyfrze. Też miała tendencje do przebarwiania w kierunku magenty jak powyżej.  Znana drukarnia w Katowicach. Rodzaj papieru ma znaczenie ale raczej druku nie przebarwia, już bardziej niedosyca lub przesyca. Jak to był mały nakład na niestandardowym papierze mogli to wydrukować na cyfrze. W offsecie takie przebicie koloru raczej nie powinno wystąpić.