Napisano 11 Listopad 200420 l Ostatnio z nudów zacząłem robić animkę z logiem naszego studyjka - Maze Interactive. Najtrudniejszym momentem okazał się upadek loga - nie wiem jak to powinno dokładnie wyglądać. Zamieszczam tu ostatni render i czekam na wasze opinie. http://www.lomonki.div.pl/proc/logo.avi //link nieaktualny, patrz niżej//
Napisano 11 Listopad 200420 l W Windows Media Player wystąpił nieznany błąd. Jeszcze spróbuję Winampem.
Napisano 12 Listopad 200420 l Autor Peter - typowy paradoks. Filmik przerobiłem na kodek Xvid wersja 1.02 (najnowsza). Teraz nie powinno być problemu. http://www.lomonki.div.pl/proc/logo2.avi
Napisano 12 Listopad 200420 l fakt, ten upadek nie wygląda najlepiej. spróbuj po prostu pobawić sie czymś o zbliżonym kształcie w realu i przyjrzyj sie.
Napisano 12 Listopad 200420 l Autor Już próbowałem, miałem plastikowy kwadrat o grubości ok 3-4 mm, ale to za lekkie było i nie chciało się kręcić. Nie mogłem wymyślić innego przxedmiotu, więc robiłem na oko.
Napisano 12 Listopad 200420 l Windows Media Player napotkał nieoczekiwany błąd... :( może zrób *.mpeg ??
Napisano 12 Listopad 200420 l wiesz, na oko to raczej nie wyjdzie... skombinuj kawałek jakieś grubszej blachy, żeby rzeczywiście ciężar miała.
Napisano 12 Listopad 200420 l Ja bym ci proponował umieścic logo na okrągłej tarczy.... byłby ciekawz ruch.... jesli udałobyci się odwzorowac monetę.. (ps... właśnei wpadłem na system przy którym zrobiłbyś to banalnie :) Pozdrawiam
Napisano 12 Listopad 200420 l hmmm... IMHO o ile logo jest w miarę proste i efektowne, jego animacja również (no może z pominięciem samego jego upadku o czym już było pisane), to napis MAZE i INTERACTIVE + jego glow już nie jest ciekawy ale to w ogóle :/. Prostsza czcionka, mniej zajmująca przestrzeni na ekranie, napis INTERACTIVE dłuższy niż logo (co już jest i tak bym zostawił) i trochę całość zmniejszyć - to moje rady :).
Napisano 13 Listopad 200420 l Ups.. to faktcznie nienajlepiej się rusza... i szkoda że nie ma cieniowania w czasie ruchu.... na końcu może się rozświetlać do płaskiego koloru, ale w czasie obrotu animka by zyskała dzięki cieniom... i szkoda że nie ma podłoża, ktore by zbierało miękkie odbicia... to by dodało smaku całości... ale najpierw to porządnie zanimuj!! Samo kręcenie jest ok... a potem możesz się wesprzeć reactorem jeśli nie czujesz się na siłach. Pozdrawiam
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor Hmmm... Z tym cieniowaniem to mam sytuację patową. Logo powinno być na czarnym tle, a na nim nie będzie widać cieni. Tak sobie myslałem, żeby dopiero na koniec tło zmieniło kolor na czarny. Dzięki za komentarze, praca w toku!
Napisano 13 Listopad 200420 l Cienie mogłyby byś widoczne na samym elemencie.... a czarna lustrzana powierzchnia podłoż mobłaby odbijać logo
Napisano 13 Listopad 200420 l A ja wciąż nie widzę, bo WMP napotkał nieznany błąd - mimo że pościągałem najnowsze kodeki :/ Nie możesz mpeg dać?
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor Leru: zastosowałem się do twoich rad i przerobiłem logo(link poniżej). I jak teraz? Później to od nowa zanimuję. Asblaze: Dzięki za radę z cieniem, wpisanie tego w koło nie przejdzie Tweety i Prabab: Po reinstalu nie mam kodera mpeg. Jak tylko zainstaluję to przerobię na mpeg. A QuickTime'a macie? http://www.lomonki.div.pl/proc/logo.png
Napisano 13 Listopad 200420 l weź pod uwagę rady Kris_R`a, ale tak na prawdę pod uwagę miałem na myśli coś bardziej w ten deseń:
Napisano 14 Listopad 200420 l a może coś takiego... kamera wędruje "wewnątrz" twojego labiryntu (od środka do zewnętrznej) i na ostatnim łuku "trąca" logo, które zaczyna wirować (jak na twojej animacji) i... popraw upadek i koniecznie zmień czcionke na coś bardziej zjadliwego pozdrawiam
Napisano 16 Listopad 200420 l Autor Ufff. Ostatnio nie miałem za dużo czasu, ale w końcu znalazłem go trochę i dopracowałem animkę. Upada teraz wg bardziej naturalnie (obserwowane na wieczku od pudełka po kawie :D) Przerobiłem też logo zgodnie (?) z waszymi propozycjami. Plik waży ok 1mb. Billay - dzięki za radę, ale scenariusza zmieniać nie mogę. http://www.lomonki.div.pl/proc/logo.avi
Napisano 8 Kwiecień 200519 l czego się czepiać to tylko logo może być wsadzone przed grą war craft 234 a nikt nato nie zwóci uwagi jest fajne tak poprostu :)
Napisano 8 Kwiecień 200519 l Naprawdę nie jest dobrze :( Nie wiem co mam napisać, żeby Cię nie martwić za bardzo... błędów jest masa... jak to uratować? nie wiem... na twoim miejscu zrobiłbym to od początku jeszcze raz z głową...