Napisano 14 Wrzesień 20195 l Mam wykonany szereg ukończonych rzeźb, oto one: 1. Alien 2. Mauzoleum 3. Kosmol 4. Dino - rendering w ZBrushu 5. Klasyczny ork - rendering w Modo, skład w Affinity
Napisano 1 Grudzień 20195 l Autor nowa sprawa w starym wątku. udało mi się uzyskać nową jakość materiałów. to jest pierwszy obraz, w którym mi to wyszło i widać, jaki to ma potencjał. są to tekstury z substance paintera wyrenderowane w modo. niektóre miejsca są trochę gorsze, szczególnie cała noga po lewej stronie. zobaczę jak to dalej się rozwinie, bo na razie ledwo liznąłem paintera. detal najlepiej wygląda na pełnym przybliżeniu. Edytowane 1 Grudzień 20195 l przez benton
Napisano 2 Grudzień 20195 l Render tego mecha jest strasznie nieczytelny. Wygląda jak z jakiegoś aluminium.
Napisano 14 Grudzień 20195 l Autor cienie zostały wyczyszczone przez świetlisty materiał. póki co mam takiego wip-a
Napisano 16 Grudzień 20195 l Autor w końcu się udał chyba do końca transport tekstur z paintera do modo. ciężko szło, myślałem że sobie wygereneruję i już będzie cacy, a tu w modo wyszedł bohomaz. ostatecznie rezultat mi pasuje, szczególnie podoba mi się mikrodetal zakręcił mnie ten mosiężny design, tekstura nie odrzuca i wcale się nie zlewa, bo to nie jest komercja na sekundę patrzenia, tylko trzeba sobie pojeździć wzrokiem po powierzchni. tam jest sporo wyraźnej treści tu jeszcze co mi wyszło w painterze na modelu testowym
Napisano 16 Grudzień 20195 l Może jakieś wariacje w kolorze albo namalowane znaki itp. Ten testowy jest dużo ciekawszy dzięki takim bajerom. na twoim tak wszystko jakby się zlewa w jedną bryłę, chociaż jest tam masa detali.
Napisano 16 Grudzień 20195 l Autor pomału pomału. znaki i kolory to jest bardzo proste. wpięcie tekstur paintera do modo i uzyskanie tego mikrodetalu, który w dodatku jest względnie podobny do oryginału to była batalia życia... siedziałem po 10 godzin intensywnie w nocy i w dodatku jako pionier tematu, bo nic nigdzie nie ma, żeby ktoś tu to już zmontował. wcale nie musiało się udać, w dodatku długo wychodziło niedostatecznie. Edytowane 16 Grudzień 20195 l przez benton