Napisano 12 Listopad 200420 l Ten domek robi艂em chyba 3 dni w wolnym czasie i nie mia艂em jakiej艣 wizji jak to ma wygl膮膰. Prosz臋 o podpowied藕 co jest 藕le, czego brakuje i mam pytanie: jak zrobi膰 cienie? w opcjach 艣wiate艂 w polu Shadows jest zaznaczone On i wybrane jest Ray traced shadows.
Napisano 12 Listopad 200420 l hmm ... usun ten specular z podlogi bo ze swieczek to zabardzo nie pasuje ... a swiatlo to dziwne bo powinno byc normalnie ... wogle t oswiatlo jest wlaczone ? moze ma multiplier za maly ?
Napisano 12 Listopad 200420 l Autor To jest takie cu艣 偶e u g贸ry s膮 4 omni z multiplerem 0,3(chyba) i ka偶da 艣wieczka ma multipler 0,1(te偶 chyba)
Napisano 12 Listopad 200420 l ale ogolnie fajny klimat tylko te meble troszke nie pasuja:( sa troszke za proste do tego wnetrza:( pozdrawiam
Napisano 12 Listopad 200420 l ja bym to nazwa艂 pokojem nie domkiem a tak poza tym to nawet fajne tylko teksturki badziewne (nie m贸wie o pod艂odze, bo ta nawet fajna) ale 艂ork in progress jeszcze ciekawe jaki b臋dzie efekt ko艅cowy.
Napisano 13 Listopad 200420 l PUSTO CIEMNO I ZIMNO ;) 聽 to na scianach to obrazy, czy okna.. nie widac za bardzo. zrob jakis dywan moze, postaw cos bardziej na srodku bo tak to wszystko pod scianami a na srodku masa pustego miejsca. moze zrob jasniejsza podloge? i tjw wiecej swiatla ;) 聽 pozdro
Napisano 13 Listopad 200420 l pokoj ten wyglada jak na policji do przesluchiwan takie wrazenie tobi to wielkie dlugie okno. moze jakas poleczke pod te okno :D sciany w jakims zywym kolorze moze zoltawy, lekko zielony :D a w rogu jakis swiecznki taki konkretny zeby wygladal na drogi :D
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor No to tak: to na 艣cianie to nie by艂o okno ani obraz tylko MIA艁 BY膯 telewizor, ale troszk臋 mi nie wyszed艂. Wype艂niony 艣rodek, wstawi艂em okna, postawi艂em kwiatka i... zobaczcie sami (tylko sie nie za艂amcie)
Napisano 13 Listopad 200420 l teraz lepiej nawet fajny klimacik tylko 艣wieczka za ma艂e 艣wiat艂o chyba daje ale jest ok nie jest tak pusto ani za pe艂no. Tak trzymaj. 聽 pozdro
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor bo to jest ciemny obrazek... ale wida膰. mo偶e masz uszkodzony monitor?
Napisano 15 Listopad 200420 l Autor Teraz po艂o偶y艂em dywanik i troch臋 艣wiat艂a polepszy艂em. I teraz pytanie do kogo艣 kto si臋 zna na 艣wietle: dlaczego na suficie mam takie dziwne co艣 i czemu na 艣cianie jest co艣 co wygl膮da jak brud?
Napisano 15 Listopad 200420 l Wydaje mi si臋, 偶e samples bardzo ma艂e da艂e艣, 250 to rozs膮dne minimum, a dla mnie to na twoim obrazku jest z 10. Oczywi艣cie mog臋 si臋 myli膰, ale na to mi wygl膮da ten b艂膮d.
Napisano 15 Listopad 200420 l fajne jest to drzewko takie boxy powyginane;) nawet spoko to wyglada jak dla mnie;);)
Napisano 15 Listopad 200420 l ech... zmie艅 ten dywan bo wida膰 偶e to box (widzia艂es kiedy艣 taki dywan bez obszycia??) po za tym na suficie (mo偶e to wina kompresji) wida膰 jaie艣 dziwne plamy 艣wiat艂a i cienia... co to jest??
Napisano 15 Listopad 200420 l Autor to nie wina kompresji bo... obrazek nie jest kompresowany, a obszycia ju偶 robie. ps. to nie box tylko plane :D
Napisano 17 Listopad 200420 l ten dywan jakos sie wtapia w podloge wyglada jak kafelki ;) moze bardziej zywy kolor, hehe najlepiej zobacz w ikei jakie sa fajne dywaniki ;) 聽 a gdzie lyzka do zupki ??
Napisano 17 Listopad 200420 l tam gdzie masz Luma server to samples daj 0 i 0 ( tam gdzie masz -3 i 0) moze pomoze
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto