Luke3D Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 Ten domek robiłem chyba 3 dni w wolnym czasie i nie miałem jakiejś wizji jak to ma wygląć. Proszę o podpowiedź co jest źle, czego brakuje i mam pytanie: jak zrobić cienie? w opcjach świateł w polu Shadows jest zaznaczone On i wybrane jest Ray traced shadows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 hmm ... usun ten specular z podlogi bo ze swieczek to zabardzo nie pasuje ... a swiatlo to dziwne bo powinno byc normalnie ... wogle t oswiatlo jest wlaczone ? moze ma multiplier za maly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 To jest takie cuś że u góry są 4 omni z multiplerem 0,3(chyba) i każda świeczka ma multipler 0,1(też chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 daj wieksze multi i dośc mały zasięg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 ale ogolnie fajny klimat tylko te meble troszke nie pasuja:( sa troszke za proste do tego wnetrza:( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 ja bym to nazwał pokojem nie domkiem a tak poza tym to nawet fajne tylko teksturki badziewne (nie mówie o podłodze, bo ta nawet fajna) ale łork in progress jeszcze ciekawe jaki będzie efekt końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Listopad 2004 Share Napisano 13 Listopad 2004 PUSTO CIEMNO I ZIMNO ;) to na scianach to obrazy, czy okna.. nie widac za bardzo. zrob jakis dywan moze, postaw cos bardziej na srodku bo tak to wszystko pod scianami a na srodku masa pustego miejsca. moze zrob jasniejsza podloge? i tjw wiecej swiatla ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 13 Listopad 2004 Share Napisano 13 Listopad 2004 ja bym rozjasnil pokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 13 Listopad 2004 Share Napisano 13 Listopad 2004 pokoj ten wyglada jak na policji do przesluchiwan takie wrazenie tobi to wielkie dlugie okno. moze jakas poleczke pod te okno :D sciany w jakims zywym kolorze moze zoltawy, lekko zielony :D a w rogu jakis swiecznki taki konkretny zeby wygladal na drogi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 13 Listopad 2004 Autor Share Napisano 13 Listopad 2004 No to tak: to na ścianie to nie było okno ani obraz tylko MIAŁ BYĆ telewizor, ale troszkę mi nie wyszedł. Wypełniony środek, wstawiłem okna, postawiłem kwiatka i... zobaczcie sami (tylko sie nie załamcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 13 Listopad 2004 Share Napisano 13 Listopad 2004 teraz lepiej nawet fajny klimacik tylko świeczka za małe światło chyba daje ale jest ok nie jest tak pusto ani za pełno. Tak trzymaj. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Listopad 2004 Share Napisano 13 Listopad 2004 ale ja nic nie widze :| tylko ciemna plame. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 13 Listopad 2004 Autor Share Napisano 13 Listopad 2004 bo to jest ciemny obrazek... ale widać. może masz uszkodzony monitor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 15 Listopad 2004 Autor Share Napisano 15 Listopad 2004 Teraz położyłem dywanik i trochę światła polepszyłem. I teraz pytanie do kogoś kto się zna na świetle: dlaczego na suficie mam takie dziwne coś i czemu na ścianie jest coś co wygląda jak brud? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 Wydaje mi się, że samples bardzo małe dałeś, 250 to rozsądne minimum, a dla mnie to na twoim obrazku jest z 10. Oczywiście mogę się mylić, ale na to mi wygląda ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 fajne jest to drzewko takie boxy powyginane;) nawet spoko to wyglada jak dla mnie;);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Listopad 2004 Share Napisano 15 Listopad 2004 ech... zmień ten dywan bo widać że to box (widziałes kiedyś taki dywan bez obszycia??) po za tym na suficie (może to wina kompresji) widać jaieś dziwne plamy światła i cienia... co to jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 15 Listopad 2004 Autor Share Napisano 15 Listopad 2004 to nie wina kompresji bo... obrazek nie jest kompresowany, a obszycia już robie. ps. to nie box tylko plane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuMuN Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 ten dywan jakos sie wtapia w podloge wyglada jak kafelki ;) moze bardziej zywy kolor, hehe najlepiej zobacz w ikei jakie sa fajne dywaniki ;) a gdzie lyzka do zupki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Listopad 2004 Share Napisano 17 Listopad 2004 tam gdzie masz Luma server to samples daj 0 i 0 ( tam gdzie masz -3 i 0) moze pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi