JacekC Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 Mam pytanie czy da się w blenderze wlaczycz szybki podgląd bryly tj by była po subdiv i szybko to wylaczyc ( nie za pomocą modyfikatora subdiv ) .Cos na wzor mayi pod klawiszami 1,2,3 ...
JmTm00 Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 58 minut temu, JacekC napisał: Mam pytanie czy da się w blenderze wlaczycz szybki podgląd bryly tj by była po subdiv i szybko to wylaczyc ( nie za pomocą modyfikatora subdiv ) .Cos na wzor mayi pod klawiszami 1,2,3 ... Ctrl+1, Ctrl+2, Ctrl+3 :)
JacekC Napisano 8 Październik 2019 Autor Napisano 8 Październik 2019 14 minut temu, JmTm00 napisał: Ctrl+1, Ctrl+2, Ctrl+3 🙂 nie działa mam 😞 blendera 2.8 ...
VGT Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 (edytowane) 35 minut temu, JacekC napisał: nie działa mam 😞 blendera 2.8 ... Być może robisz to podczas edycji? Skrót działa tylko w object mode. Tylko miej na uwadze, że to nadal nakłada modyfikator subdivision. Po prostu w ten sposób możesz na szybko kontrolować wartość dla subdivision. I dodając do wspomnianych wyżej: Ctrl+0 wyłącza. Edytowane 8 Październik 2019 przez VGT
JacekC Napisano 8 Październik 2019 Autor Napisano 8 Październik 2019 ha działa ale pod oblorzeniem klawiszy blender 2.7 a jka to właczyc z ustawieniami Industrial
VGT Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 Pod takimi nazwami kryją się w ustawieniach skrótów. Zobacz, czy mają coś przypisane i ewentualnie ustaw swoje 😉
JacekC Napisano 8 Październik 2019 Autor Napisano 8 Październik 2019 mam tak samo widocznie cos zepsuli...
JacekC Napisano 8 Październik 2019 Autor Napisano 8 Październik 2019 brakuje pozostałych przypisow w tym ustawieniu...
VGT Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 W "industry standard" z tego co widzę, wyświetla te skróty tylko dla grupy narzędzi "sculpt", a nie ma dla "object mode". W przypadku ustawień blender/blender27X są dostępne obydwie grupy. A dlaczego nie ma opcji ustawienia tych skrótów w industry standard, to już niestety nie potrafię ustalić.
Maciek Jutrzenka Napisano 8 Październik 2019 Napisano 8 Październik 2019 (edytowane) industry standard to najgorszy set keyów jaki istniee chyba gorszy jest tylko maykowy.... one powstały tylko poto żeby ludzie przestali biczować że nie potrafię nic zrobić.. więc tam jest minimalna ilość keyów żeby ktoś sobie mógł się pobawić blenderkiem... na tym zbytnio serio to się nie da pracować :P najlepej jest utawić domyślny set keyów... i potem modyfikować samemu to co ci nie pasuje. Edytowane 8 Październik 2019 przez Maciek Jutrzenka
Nanoman Napisano 10 Luty 2020 Napisano 10 Luty 2020 Witam. Także bardzo często korzystam z metody szybkiego przełączania tych widoków, natomiast swego czasu zakupiłem dodatek "Pie Menu Editor" i dzięki niemu udało się stworzyć setup pozwalający przełączać poziomy modyfikatora "Subdivision" zaróno w Object jak i w Edit Mode . Dodatkowo za każdym razem kiedy przełączam się na poziom "0" wykonuje się jednocześnie polecenie "Shade Flat" co jest mega wygodne. Jeśli ktoś tez posiada ten addon to mogę się podzielić tymi kilkoma ustawieniami 🙂
Rekomendowane odpowiedzi