Skocz do zawartości

Szybki podglad subdiv

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie czy da się w blenderze wlaczycz szybki podgląd bryly tj by była po subdiv i szybko to wylaczyc ( nie za pomocą modyfikatora subdiv ) .Cos na wzor mayi pod klawiszami 1,2,3 ...

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
58 minut temu, JacekC napisał:

Mam pytanie czy da się w blenderze wlaczycz szybki podgląd bryly tj by była po subdiv i szybko to wylaczyc ( nie za pomocą modyfikatora subdiv ) .Cos na wzor mayi pod klawiszami 1,2,3 ...

Ctrl+1, Ctrl+2, Ctrl+3  :)

Napisano (edytowane)
35 minut temu, JacekC napisał:

nie działa mam 😞 blendera 2.8 ...

Być może robisz to podczas edycji? Skrót działa tylko w object mode. Tylko miej na uwadze, że to nadal nakłada modyfikator subdivision. Po prostu w ten sposób możesz na szybko kontrolować wartość dla subdivision. I dodając do wspomnianych wyżej: Ctrl+0 wyłącza.

Edytowane przez VGT
Napisano

W "industry standard" z tego co widzę, wyświetla te skróty tylko dla grupy narzędzi "sculpt", a nie ma dla "object mode". W przypadku ustawień blender/blender27X są dostępne obydwie grupy. A dlaczego nie ma opcji ustawienia tych skrótów w industry standard, to już niestety nie potrafię ustalić.

Napisano (edytowane)

industry standard to najgorszy set keyów jaki istniee chyba gorszy jest tylko maykowy....
one powstały tylko poto żeby ludzie przestali biczować że nie potrafię nic zrobić.. więc tam jest minimalna ilość keyów żeby ktoś sobie mógł się pobawić blenderkiem... na tym zbytnio serio to się nie da pracować :P

najlepej jest utawić domyślny set keyów... i potem modyfikować samemu to co ci nie pasuje.

Edytowane przez Maciek Jutrzenka
Napisano

Witam. Także bardzo często korzystam z metody szybkiego przełączania tych widoków, natomiast swego czasu zakupiłem dodatek "Pie Menu Editor" i dzięki niemu udało się stworzyć setup pozwalający  przełączać poziomy modyfikatora "Subdivision" zaróno w Object jak i w Edit Mode . Dodatkowo za każdym razem kiedy przełączam się na poziom "0" wykonuje się jednocześnie polecenie "Shade Flat" co jest mega wygodne.

Jeśli ktoś tez posiada ten addon to mogę się podzielić tymi kilkoma ustawieniami 🙂