Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś przerabiał może tematykę AR - rozszerzonej rzeczywistości? Macie może jakieś doświadczenia z tym związane? Jakieś praktyczne zastosowania?

Pytam, bo oglądałem sporo filmików na youtube z tego zakresu i fajnie się to prezentuje. Np w motoryzacji. 

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 989
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nie gadac z agentem SEO.

• temat ciekawy, wywalilem mu linka z postu  🙂 

• Chyba łatwiej będzie znaleźć ludzi z VR w tym momencie na forum. AR to głownie iOS i najlepiej szukać wśród mobilnych developerów i ich zespołów. W praktyce jednak grafik nie odczuje z czym pracuje,

Napisano

Chyba łatwiej będzie znaleźć ludzi z VR w tym momencie na forum. AR to głownie iOS i najlepiej szukać wśród mobilnych developerów i ich zespołów.
W praktyce jednak grafik nie odczuje z czym pracuje, gdyż jedynie dostarcza model w wybranej specyfikacji (mobile realtime).

Napisano

Pracowałem chwilę w agencji interaktywnej, gdzie robiliśmy takie właśnie rzeczy, głównie na jakieś targi czy z przeznaczeniem na prezentacje produktów. Technologia jeszcze dość kulawa, chociaż z wyjściem ARCore i ARKit dostała drugą szansę. Często wykorzystuje do pracy "markery". W rzeczonej agencji rozwijali serwis (niestety mocno zaniedbali tam UI/UX) w który w zasadzie działania miał przypominać youtube/sketchfab dla AR: https://xr.plus/

Jednak najczęściej z AR korzysta młodzież dodając sobie kocie uszy na snapchacie 😛

Napisano

Albo my coraz to starsi.

Ostatnio włączyłem dzieciakom Jetsonów. Gimby nie znajoo...

Miałem taką refleksję, że w zasadzie gdyby nie cały ten syf nastawiony na podaż i popyt, wychowywanie konsumentów itd itp, to mogli byśmy już żyć tak jak oni.