Napisano 1 Kwiecień 20204 l Hejka, przymierzam się do zrobienia animacji, chciałbym pobawić się światłem oraz enviro. Model nie mojego wykonania. Dojdą pewnie poprawki topologii i inne szczegóły. Krople deszczu zarzuciłem tak o, więc na pewno będzie poprawiane bo nie odzwierciedla prawidłowo + lakier jeszcze do poprawy poleci. Ogólnie trening koncepcji/kadrowania/światła/kolorów etc. Pozdrówki! Render 4k https://i.imgur.com/1tSs3lT.jpg Edytowane 1 Kwiecień 20204 l przez Kir4
Napisano 1 Kwiecień 20204 l Fajnie, że pomyślałeś o mnie w wrzuciłeś render w 4k 😛 Super kolory, ciekawe jak by wyglądało gdyby tych kropel było więcej?
Napisano 1 Kwiecień 20204 l Autor Dzięki wielkie 😄 Krople będą zmienione, właśnie siadam nad projektem. Krople na pewno muszą spływać i przylegać bardziej do samochodu, rzuciłem szybko w nocy clonerem sphere i wrzuciłem żeby później nie zapomnieć o wodzie 🙂
Napisano 1 Kwiecień 20204 l Autor Kolejny renderek w 4k, powoli zaczynam łapać koncept i ścieżkę 😄 Krople wody nadal nie wyglądają tak jak chcę, ale na nich skupie się już przy symulacji, musi starczyć prowizorka bo szkoda czas tracić na pojedyncze ujęcie w wypadku gdy czeka jeszcze masa roboty. Pozdrówki!
Napisano 3 Kwiecień 20204 l Autor Niestety sampli poskąpiłem i zbiłem z 2k na 1k i troszkę różnica jest odczuwalna szczególnie przy szklę 😞 Ale rozdziałka nadal 4k. Zastanawiam się teraz czy nie lepiej w 4k renderować z mniejszą ilością sampli i zeskalować finalnie do 2k czy od razu w 2k animację renderować z większą ilością sampli. Zapuszczę render jeszcze zanim pójdę spać z podwójną ilością sampli i zobaczę jaka różnica będzie ze szkłem. Pozdrówki!