Napisano 1 Lipiec 20204 l Mam błąd przy wciskaniu imageplne w filName.Gdy tworzylem przez create node i potem set attribute rowniez mam ten problem ;/. Adres="c://xxxx//123dadsa/png" myImagePlane=cmds.imagePlane( sia=False , c="CameraCheck", lookThrough="CameraCheck" ,mr=True,fileName=adress)
Napisano 1 Lipiec 20204 l wpisałem niemal dokładnie to samo i działa bez problemu, może to majka coś znowu marudzi? zmieniłem tylko nazwę adres bo się różniły i ścieżkę do pliku adres="c://Autodesk//05zRzRO.png" myImagePlane=cmds.imagePlane( sia=False , c="persp", lookThrough="persp" ,mr=True,fileName=adres)
Napisano 1 Lipiec 20204 l Autor Chyba coś z adresem ;/. Moze powodem było zgrupowanie wczesniejsze kamery. Ogólnie mam abc modelu z kamerami i link do fot z programu do skanowanie i chce ustawic wszystko na timelienie i tu sie zatrzymałem. Zaraz zerkne czy zadziała.
Napisano 1 Lipiec 20204 l a no tak jeszcze nazwę kamery wstawiłem i pracowałem na czystej nowej scenie, wtedy zawsze wszystko działa 🙂 Jeśli jest grupa to może być tak że nie widzi kamery w grupie abo są dwie takie same kamery w różnych grupach dlatego najlepiej wskazać jeszcze grupę dla pewności i nie zostawiać sprawy przypadkowi adres="c://Autodesk//05zRzRO.png" myImagePlane=cmds.imagePlane( sia=False , c="group1|persp", lookThrough="persp" ,mr=True,fileName=adres) Edytowane 1 Lipiec 20204 l przez Destroyer
Napisano 1 Lipiec 20204 l Autor No własnie mi na czystej nie chciało działać. Teraz widzę ze zaczęło. Może zle wpisywałem adres do zmiennej na twardo i coś mu odp... xD wpisywałem go chyba już setki razy. Moze czeski błąd. Tym razem skopiowałem prostu z pulpity shift+prawy i copy file path i zadziałało. Pewnie // w adresie boczasem stosuje podwojne. Jeszcze zadnego Gui nie zrobilem tylko testuje. Do testów xD resetuje mayke nawet. Edytowane 1 Lipiec 20204 l przez Sebazx6r
Napisano 1 Lipiec 20204 l Znam ten ból, ja ostatnio to średnio tak raz na rok piszę jakiś mały skrypcik ale jak jakieś zmienne zostają w pamięci przy testowaniu to też reset jest najpewniejszą opcją jak agresywne klikanie C i CE na kalkulatorze ze 20 razy żeby mieć pewność, że skasowało wszystko 😛
Napisano 1 Lipiec 20204 l Autor Dlatego musze sie powoli przestawiac na defy i zmienne lokalne wtedy tylko return i olewam. Tylko jak za duzo w defach napisze to xD potem szukanie błedów to gehenna. Przynajmniej python daje opcje nadpisania zmiennej. Ja pisze tez doskoku i zawsze łeb w dokumentacje. mam nadziej ze zmotywuje sie do tego PySide. Bo narazie guziole z majkowych komend i layout robie mel przepleciony z pythonem.