Napisano 25 Listopad 200420 l Autor Arthi76 raz napisał, że zbyt chaotycznie zabieram się za ten projekt... miał racje :) Ale w sumie chciałem sobie poćwiczyć (nauczyć się) obsługi świateł w maxie... sądzę, że wiem już niezbędne minimum ;)... Dzięki wam wszystkim za to co mi podpowiedzieliście i dzięki za komentarze... Ostatnio troche zwolniłem prace nad tym wszystkim, a to spowodowane było powrotem do zdrowia :p Znowu szkoła... ehh... Trzeba będzie jakoś pogodzić maxa z nią... a dodatkowym problemem jest matura już za 4 miesiące :)... Więc planowałem tak zamknąć TEN wątek, stworzyć projekt najpierw na kartce, wszystko zaplanować i dopiero wziąść się za modelowanie. Bo jak zapewne osoby będące na bierząco zaobserwowały cały czas mi coś nie pasowało i cały czas wprowadzałem jakieś radykalne zmiany (np. nowy projekt domu :]). Po tym rozpocząć nowy i zacząć wszystko od podstaw, z rozkładem jazdy, żebym się nie pogubił... Ciekawe czy ktoś to przeczytał :p Jakieś sugestie? propozycje? inne rozwiązania? komentarze? czekam... Ale jeszcze na koniec prezentuję ostatni już render tego wątku... czekałem na niego 2 godziny i 30 minut... jak na mnie to rekordowo długo... :) I muszę powiedzieć, że jestem mniej więcej zadowolony z efektu... Również czekam na komentarze na temat obrazka...
Napisano 25 Listopad 200420 l podloga dziwna, nie wiadomo co to ma byc, za bardzo sie odbija i zbyt zblurowana tekstura stolika wyglada jak te standardowe szare takie. kanapy wygladaja przyjemnie, ale najczesciej sa tez fotele. zycze powodzenia z nowym projektem, i z matura.
Napisano 25 Listopad 200420 l no i gra gitara:) fajne mebelki [kanapy] tylko ta podloga ;/. ale to szczegol. zycze dalszej owocnej pracy i czekam na nastepne scerany "V"
Napisano 25 Listopad 200420 l Myślę że jeżeli pokombinowałbyś z materiałem tej podłogi czas byłby krótszy. Ale nie martw się 2 h na render to i tak krótko.Powodzenia. Pozdr
Napisano 25 Listopad 200420 l co do podlogi to zmiejsz reflect.. ja jakies 20 - 30 i daj jakas pozadna taksture a co do nowego ukladu scian to moze byc ciekawie ;)
Napisano 25 Listopad 200420 l Autor Ale nikt nie zwrócił uwagi na szyby w dżwiach :D A ona jest tutaj najbardziej poryta :)...