Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad softem -  który byłby najrozsądniejszą opcją biorąc pod uwagę możliwości, prędkość rozwoju platformy, dostępne biblioteki i ich  warianty, możliwość tworzenia szybkich animacji (także 360), panoram, interaktywnych elementów, cenę upgrade'ów i cenę samego oprogramowania. Wiadomo, że żaden z nich nie jest doskonały, ale oba się rozwijają.  Problem w tym, że każdy kuleje w tym w czym drugi jest dobry i wybór będzie wymagał kompromisu. Zależy mi na tym programie, wobec którego kompromis będzie perspektywicznie najmniejszy - wraz z kolejnymi uaktualnieniami w końcu zniknie. 

Pytanie kieruję do wszystkich mających informacje na temat kierunku rozwoju  jednego lub obu programów. Może ktoś miał do czynienia z jednym i drugim. 

Chodzi o wersje T 2020.... i L 10 Pro. No chyba, że istnieje sensowna alternatywa dla takiego wyboru.

Dzięki z góry

Edytowane przez dimaxion

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja bym sugerował spróbować jednego i drugiego, a później na tej podstawie zadecydować.

Testowałem triale obu i tak:
- tweenmotion jest o wiele bardziej intyicyjny i prostszy w obsłudze ale...
- w lumion o wiele łatwiej i szybciej było mi osiągnąć fotorealistyczny render (pytanie czy tweenmotion w ogóle jest w stanie osiągnąć to co lumion (w przypadku architektury) bo z tego co znalazłem w necie (przykłady renderów) to nie bardzo).

Poza tym nie wiem czy jest sens wiązać się z jakimś softem na dłużej - dzisiaj wychodzi co chwila coś nowego, branża generalnie szybko się zmienia, więc raczej trzeba śledzić wszystko na bierząco.

Napisano
  • Autor

No właśnie - wiązać się na dłużej nie jest rozsądnie, ale czy Lumion, czy Twinmotion, trzeba zapłacić, a różnica w cenie jest ogromna. Twinmotion da się kupić za 1400,- a Lumion to wciąż ponad 16000,- brutto