Napisano 17 Wrzesień 20204 l Hej, ogólnie wiem co się kryje za sensem rozdzielczości dynamesha, ale dziś mnie to znowu rozwaliło Są tutaj widoczne 2 subtoole. Ten czerwony w dolnym lewym rogu ma 4k, i te pozostałe - wyraźnie są gęściejsze ale też mają po 4k. Jedyna różnica to, że te tuby mają włączoną opcję groups. I tu pytanie.. czemu siatka nie jest taka sama? Projekt ma kilka subtooli, różnych kształtów i w innych siatka jest jednakowa. WTF? A najzabawniejsze jest to, że obiekt dynamesh groups ma 14 mln. Kiedy wyłączę opcję groups obiekt ma 2,8 mln a gęstość siatki robi się jak u innych subtooli. Czemu nie mogę jakoś wpłynąć na to?
Napisano 2 Październik 20204 l Moze ktores sa dluzsze. Ten program to zagadka. Zamiast robic jakies g funkcje unormalizowaliby coś co kolwiek. Edytowane 2 Październik 20204 l przez Sebazx6r
Napisano 2 Październik 20204 l Autor Masz rację. Niby wszystko powunno być w cube o rozdziałce 4k. Ale subtool złożony jest z kilku obiektów to potrafi inaczej to liczyć. Ale nie zawsze Jednym słowem - jak chcesz zachować największy detal to rozdiałka jest gówniana i go niszczy. A jak ci niezależy to masz za duzo.