Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

ogólnie wiem co się kryje za sensem rozdzielczości dynamesha, ale dziś mnie to znowu rozwaliło

obraz.png.0b8cf8c2c9e35255b56ce5e0c8fc1024.png

Są tutaj widoczne 2 subtoole.

Ten czerwony w dolnym lewym rogu ma 4k, i te pozostałe - wyraźnie są gęściejsze ale też mają po 4k.

Jedyna różnica to, że te tuby mają włączoną opcję groups.

I tu pytanie.. czemu siatka nie jest taka sama? Projekt ma kilka subtooli, różnych kształtów i w innych siatka jest jednakowa. WTF?

A najzabawniejsze jest to, że obiekt dynamesh groups ma 14 mln. Kiedy wyłączę opcję groups obiekt ma  2,8 mln a gęstość siatki robi się jak u innych subtooli.

Czemu nie mogę jakoś wpłynąć na to?

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 673
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Masz rację. Niby wszystko powunno być w cube o rozdziałce 4k. Ale subtool złożony jest z kilku obiektów to potrafi inaczej to liczyć. Ale nie zawsze Jednym słowem - jak chcesz zachować największy

Posted Images

Napisano

Moze ktores sa dluzsze. Ten program to zagadka. Zamiast robic jakies g funkcje unormalizowaliby coś co kolwiek.

Edytowane przez Sebazx6r

Napisano
  • Autor

Masz rację. Niby wszystko powunno być w cube o rozdziałce 4k. Ale subtool złożony jest z kilku obiektów to potrafi inaczej to liczyć. Ale nie zawsze

Jednym słowem - jak chcesz zachować największy detal to rozdiałka jest gówniana i go niszczy. A jak ci niezależy to masz za duzo.