Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam taki model jak w za艂膮czniku.
Jak wida膰 - jedna 艣ciana jest pusta (tzn. brakuje tej 艣ciany) czy jest jaki艣 prosty spos贸b, aby j膮 dorobi膰? Czy musz臋 rysowa膰 r臋cznie polygony poprzez "create"?

obraz_2020-10-22_234643.png

• Odpowiedzi 5
  • Wy艣wietle艅 755
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• z checia bym sie dowiedzial czy w nowym maxie聽 da sie to jakos skapowac latwo 馃檪聽 聽 poki co jedyna rzecz jaka przychodzi mi do glowy zeby to fixnax szybko, to wypieprzyc grubosc zostawic prze

Posted Images

Napisano
  • Autor

Testuje w艂a艣nie modyfikator "Cap holes" ale na niewiele si臋 zdaje - tzn. dzia艂a, ale siatka jest tragedia...

Napisano

z checia bym sie dowiedzial czy w nowym maxie聽 da sie to jakos skapowac latwo 馃檪

poki co jedyna rzecz jaka przychodzi mi do glowy zeby to fixnax szybko, to wypieprzyc grubosc zostawic przednia sciane i dac modyfikator shell ktory przywroci grubosc i tylnia sciane 馃檪

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki! jest to jakie艣 wyj艣cie.
Nie wiem jak czy to nowy, czy stary max, ale niby jest to "cap holes" tyle, 偶e to robi masakr臋 z siatki i przy okazji modelu - pewnie si臋 sprawdza przy mniejszych dziurach.

Napisano

Zaznacz przedni膮 艣cian臋 (je艣li maj膮 taki sam kierunek wystarczy zaznaczy膰 jeden i z modyify section聽 wybra膰 podobne wg normali)聽, zduplikuj (przesu艅 z wci艣ni臋tym shift)

Flip normals, przesu艅 na miejsce, Snaps mog膮 si臋 przyda膰.聽

Zaznacz brzegi (border), trzymaj膮c Ctrl zmie艅 na wertexy i聽zespawaj (weld).

HaGz642.gif

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci