Magdalena Mieszczak Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 Cześć! Jestem sobie Madzia. Trochę maluje, ale chcę się bardziej rozwijać w tym kierunku i ogółem tworzyć lepsze rzeczy, dlatego zdecydowałam się na przyjście tutaj. Wrzucam 3 skończone jakiś czas temu ilustracje i jedną nad którą aktualnie pracuję, czyli ten o domek na skraju lasu, na podstawie prostego szkicu. Na początku przyjemnie się nad nim pracowało, ale teraz troszkę błądzę, więc chętnie przyjmę rady, co można by zrobić, żeby ogólnie podnieść poziom całej ilustracji. 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 Hej, witaj na forum! Bardzo mi się podobają te prace. W 3. trochę sztywno siedzi ale za to jej mina - widać ten strach/niepokój bardzo fajne! Ale chatka podoba mi się najbardziej 🙂 Powodzenia! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 (edytowane) Klasa, bardzo podoba mi się nietuzinkowe oświetlenie w Twoich pracach. Z tym obrazkiem ostatnim ciężko radzić, ma dobrze zbalansowaną kompozycję, ma też taki dualizm w sobie, fajna chatka a z drugiej strony ten pieniek, zależy co chcesz osiągnąć, np. jakaś postać przed domem albo wataha wilków na dalszym planie albo chociaż jakieś cienie postaci w chacie czy drzwiach 🙂 Edytowane 4 Marzec 2021 przez alex3d 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Marzec 2021 Share Napisano 5 Marzec 2021 witka na forum 😄 Bardzo bardzo fajne obrazeczki, najbardziej mi sie podoba upadly aniol hehe. Wrzucaj wiecej 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davidovic Napisano 6 Marzec 2021 Share Napisano 6 Marzec 2021 Hejka, świetne prace, niektóre już widziałem na ig chyba, a noi i powodzenia w dalszym rozwoju 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magdalena Mieszczak Napisano 6 Marzec 2021 Autor Share Napisano 6 Marzec 2021 W dniu 4.03.2021 o 23:37, alex3d napisał: Klasa, bardzo podoba mi się nietuzinkowe oświetlenie w Twoich pracach. Z tym obrazkiem ostatnim ciężko radzić, ma dobrze zbalansowaną kompozycję, ma też taki dualizm w sobie, fajna chatka a z drugiej strony ten pieniek, zależy co chcesz osiągnąć, np. jakaś postać przed domem albo wataha wilków na dalszym planie albo chociaż jakieś cienie postaci w chacie czy drzwiach 🙂 Dzięki za fajne pomysły! Na pewno dodam jakieś postacie/cienie widoczne w oknach i drzwiach 😄 Od jakiegoś czasu staram się też trochę bardziej "rozrysować" poprzez jakieś szkice czy spidy i dzięki temu trochę polepszyć swoje tempo pracy. Zauważyłam też, że po takim porannym tradycyjnym szkicu z kawusią lepiej siada mi się do malowania przy kompie. Taka o rozgrzewka 🙂 Kilka bazgrołów zameczków i innych chatek. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi