Napisano 16 Kwiecień 20213 l Silo po raz kolejny powstaje z martwych. Tym razem dostaje jeszcze "Milo" ktore jest osobna apka real time do wizualizacji modeli, zgodna z Unrealem. Czy Silo za $150 ma racje bytu w czasach kiedy darmowy Blender daje tak duzo w kwestii modelowania? Moze..? Koniec koncow Silo to tylko lekki modeler, co w sumie jest spoko - nie musze walczyc z gigantycznym UI (ktore dodatkowo sie zmienia caly czas...). Z drugiej strony fajnie jest podejrzec sobie od razu jak bedzie wygladal render zamiast skakac pomiedzy apkami... Tak czy owak - tutaj link do stronki:https://nevercenter.com/silo/
Napisano 16 Kwiecień 20213 l "Always Growing Through Regular Updates" nie licząc tej 10 letniej przerwy🙂 dzisiaj silo i milo nie mają żadnej racji bytu umrze szybko, czasy się zmieniły a oni to przespali. Dawno temu używałem silo, potem modo a potem już majka w modelowaniu była wystarczająco znośna, a teraz np blender za darmo i z masą fajnych addonów do wszystkiego to silo za 150 nie ma startu moim zdaniem.
Napisano 16 Kwiecień 20213 l Autor Tez mysle podobnie. Z jednej strony sentyment, stare czasy, silo i wings3D... Z drugiej sobie mysle "na cholere mi to" 😄 Jakby jeszcze bylo w jakiejs zabawnej cenie typu max $30 to moze bym kupil "zeby miec". Ale tak to takie to troszke bez sensu. Nie wiem jak ten "Milo" sie ma do efektow osiaganych w Unrealu bo jesli dobrze oddaje to co w silniku bedzie pozniej to moze byc fajny. Wole miec mala "ogladarke" zainstalowane niz caly ogromny silnik. Ale chyba na sile troche szukam przydatnosci tego 😄
Napisano 16 Kwiecień 20213 l No ten milo wygląda biednie i po co w nim robić jak jest unreal za darmo? a w unrealu to za darmo i megaskany. Albo taki toolbag, nawet starsza wersaj pozwala fajnie wypalać normalki i na bieżąco malować cage czy poprawiać jak gdzieś się cos rozjeżdża + oczywiście render czy prezentacja na artstation czy gdziekolwiek. Milo wygląda biednie, już lepiej robić realtime w unity, unreal czy eevee, ja nie wróżę sukcesu nic tam nie widzę żeby mogło przyciągnąć kogokolwiek.
Napisano 17 Kwiecień 20213 l Autor W sumie to moze powinienem to wrzucic do "Rzeczy interesujące, rzeczy zabawne".. 😅