illy Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Kome pokazal ze jego jedna z pasji jest sprejowanie, to ja pokaze moja glowna pasje, a przynajmniej jej elementy. Bedzie to moj zestaw marzen. YYY prawie zapomnialem napisac o co chodzi.... eeee zaraz sie dowiecie:
illy Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 bez textury, ooo widac kilka bledow, zaraz poprawiam, textura bedzie robiona od nowa, bo to wstyd i hanba wrzucic jpg gotowego mixera jako texture:P
illy Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 i ta cala makabra ktora musze poukladac:D
polka dot Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 hej skilo ;) tak, to milo modelowac cos w czym sie jest zakochanym ;) ale: 1. wlacz aa na renderach koniecznie 2. nie zmniejszaj tak drastycznie jakosci jpega bo nic nie widac na renderku 3. nie lepiej bylo by wszystkie dziurki porobic boxami cylindrami itp potem zrobic attach w jedno i wyciac booleanem z plane? zycze powodzenia ;) pozdrawiam
Leru Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Skilo, popraw temat na obiekt 3d: mixer ... , (... - w miejsce kropek wpisz jego nazwę) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
illy Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 hej skilo ;) tak, to milo modelowac cos w czym sie jest zakochanym ;) zainspirowales mnie ale: 1. wlacz aa na renderach koniecznie 2. nie zmniejszaj tak drastycznie jakosci jpega bo nic nie widac na renderku 3. nie lepiej bylo by wszystkie dziurki porobic boxami cylindrami itp potem zrobic attach w jedno i wyciac booleanem z plane? 1. chyba niepotrzeba,w miare widac co jest 2. nie zauwazylem bo dalem szybka kompresje w jpeg z maxa 3. myslisz ze lepiej by byl?? to moze jednak tak zrobie ;p Skilo, popraw temat na obiekt 3d: mixer ... , (... - w miejsce kropek wpisz jego nazwę) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 mixer to nie wszystko, wlasnie dlatego napisalem SCENA 3D. pasja to nie zabawa z mixerem a skladowa calego sprzetu i umiejetnosc jego uzywania, zreszta to niespodzianka, ale milo ze dbasz o tematy ;p
polka dot Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 pewnie ze widac bez aa ale strasznie to psuje render! ale jak chcesz ;) a z tym booleanem to serio
illy Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 dobra, bawilem sie chwile booleanem i cos mi wyszlo, ale dzis juz czasu nie mam i jutro bede dlubac, dzieki za rade
MareG Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Rozumiem, że pierwszy render przedstawia kartkę - prospekt wypiętą z segregatora(?!) A będzie coś więcej? ;) Trochę przypomina stary magnetofon STEREO z czasów PRLu... Boolean nie jest dobrym pomysłem, najprościej i najdokładniej zrobisz to z kształtów / splajnów z autofacingiem (czyli Edit Spline + Edit Mesh -> później konwersja do POLY) Pozdr
Marcin Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 skilo a nie latwiej bylo poprostu ze splinow to zrobic i dac extruda ?
Leru Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Skilo -> Aaa to ma być cały zestaw, spoko luz (ja tam się nie znam :P) hmmm... to może "zestaw marzeń DJ`a" ? :P
wesoledi Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 kawalek kartonu z dziurami? hmm... moj piesek bylby zadowolony ze ma cos do gryzienia :D mam wrazenie ze teksturka troche krzywo jest... moze ma byc tak? :) (nie orientuje sie, tak tylko pytam :))
polka dot Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 przestancie nooo bo zgasicie chlopaka, to dopiero poczatek ;)
RuMuN Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 mnie sie podoba .... pomysl i pasja :) no ale plane z dziurami i textura to niezbytnio dobry pomysl :)
Predator Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 dokladnie jak marcin mowi albo :) poprostu zrobic cylindry i potem boolenem wyciac :) , poki co czekam na dalsze postapy
illy Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 Marcin: zaraz wyprobuje spliny Leru: jestem dj'em, i tak zestawic jaki zrobie mam zamiar kupic w przeciagu roku, tylko ze nie wiem co mi sie pochrzanilo i dalem mixer pcv275 zamias pmc05 3pro wesoledi: tekstura moze byc krzywo, ale jest tylko kontrolna, zaczynam od poczatku bo jednak nie ten mikser co chcialem zrobilem :P nie bic, juz wlaczam maxa
illy Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 od nowa pojechalem i wyszlo cos takie oto, zaraz dorabiam wejscie na sluchawki, mikrofon i wszystko wystajace ponad plyte frontowa ;D
wesoledi Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 od razu milej :) fajnie sie zapowiada :) (nie bede bil :P)
illy Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 dodalem wszysytkie knoby, wejscie na sluchawki i jeden przycisk ;d
ftorek Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 moze troche mniej przepalaj te renderki pozdrawiam i powodzenia
illy Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 no modeling plyty czolowej ukonczony, teraz jeszcze texturing i lecimy dalej
polka dot Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 no Skilo dales rade ;) podoba mi sie :D oby szlo Ci tak dalej :) ja moje montanki dokoncze jak bede mogl zrzocic zdjecia etykiety z cyfrowki bo narazie nie moge ;) powodzenia
illy Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 poszukaj lepiej na google, zapewne beda a jak nie to photoshop, a ja wlasnie odpalam maxa i lece dalej ;)
Knysha Napisano 17 Listopad 2004 Napisano 17 Listopad 2004 No kurde bardzo ladnie. I jak wkoncu robiles: boolean'em czy spliny :>
illy Napisano 17 Listopad 2004 Autor Napisano 17 Listopad 2004 spajny, troche modelingu w poly (poprawki) i tyle
polka dot Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 noo braaawo ;) jedyne co mi nie pasi to material knobow itp ale nie wiem jak wyglada w oryginale moze daj zdjecie ;) pozdrawiam i przyznam ze dobrze to wyglada ;)
RuMuN Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 no tera fajnie to wyglada :) takiego technicsika to bym se sprawil :>
illy Napisano 18 Listopad 2004 Autor Napisano 18 Listopad 2004 RuMuN: to jest Vestax PCV-275 :)))), Technicsy beda pozniej Kome: oto prosze:
RuMuN Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 SKILO:hmm ale vestax to hyba jest jusz robiony na zespolach technicsa ?? gdzies widzialem go hyba na http://www.ftb.pl cos mi sie tak zdaje ze byl vestax ??
illy Napisano 20 Listopad 2004 Autor Napisano 20 Listopad 2004 RuMuN: nie, Vestax nie jest czescia Technicsa i nie ma z nim powiazan, a w to forum za bardzo nie wierz, bardziej polece ci http://www.forum.deck.pl i sklep http://www.shop.deck.pl, bardzo konkurencyjne ceny a na forum wszyscy ci doradza co i jak
Arthi76 Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 Bradzo fanie wyszło, naturalnie wygłąda, śmiało mogło by to być jakieś zdjęcie z foderu czy gazety. A może teraz jakiś gramofon albo cały zestaw Pozdr
illy Napisano 20 Listopad 2004 Autor Napisano 20 Listopad 2004 Arthi76: nie stresuj sie, napisalem ze robie caly zestaw, musze tylko jakies printy albo referki dobre znalezc do wszystkiego, mixer chyba byl najprostszy z tego
RuMuN Napisano 22 Listopad 2004 Napisano 22 Listopad 2004 no to lol :D a ja myslalem ze to technics :>
illy Napisano 22 Listopad 2004 Autor Napisano 22 Listopad 2004 i lecimy dalej, , tym razem odtwarzac cd/mp3 (mp3 sucks)
illy Napisano 22 Listopad 2004 Autor Napisano 22 Listopad 2004 no i prawie gotowe, jeszcze tylko materialy i wejscie (slot) do cd :D
acre117 Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Świetnie wygląda to wszystko wygląda, naprawdę bardzo ładnie ;]
Rekomendowane odpowiedzi