tobiq4 Napisano 17 Listopad 2021 Napisano 17 Listopad 2021 Dobra, to jest tak irytujące, że musiałem napisać. Kiedy na dużym zbliżeniu na obiekcie wykonuję jakąś operacje, cokolwiek np. move i dam cltr + z (nie mam żadnego customa pod tym skrótem, po prostu 'wstecz'), to nie dość, że cofa operacje to oddala viewport daleko od modelu... Macie tak, mieliście tak? To jest tak wkurzające, że szok... 1
KLICEK Napisano 17 Listopad 2021 Napisano 17 Listopad 2021 oh ciekawe, nie nie spotkalem sie, nagraj filmik pls
blood_brother Napisano 17 Listopad 2021 Napisano 17 Listopad 2021 Może jakaś aplikacja w tle coś miesza ze skrótami? Najszybciej to chyba sprawdzić tworząc na chwilę nowego użytkownika systemu i spróbować. 1
tobiq4 Napisano 17 Listopad 2021 Autor Napisano 17 Listopad 2021 Próbowałem to wymusić i udało się w 30 sekundzie jak i 1:10 (ctrl z) i w 50 sekundzie tylko, że tym razem próbowałem dawać draw polyfame... no i w 1:50 także. Czasem to się robi a czasem nie, w sumie to rzadko kiedykolwiek na takim zbliżeniu robie, no ale coś nie teges 😄
blood_brother Napisano 17 Listopad 2021 Napisano 17 Listopad 2021 Tu jeszcze piszo, żeby wyłączyć "Auto Select Subtool", https://www.zbrushcentral.com/t/camera-jump-with-wacom/302062 Tyle, że posyt są z 2011 i problem dotyczy używania Alta, ale a nuż pomoże 🙂 1
tobiq4 Napisano 17 Listopad 2021 Autor Napisano 17 Listopad 2021 Dziękuję za zainteresowanie lecą serdszka, ale nic nie pomogło, będę jeszcze kombinował 😄
Rekomendowane odpowiedzi