Napisano 25 Grudzie艅 20213 l Cze艣膰, Postanowilem zalozyc teczke z pracami 3D, ktore wykonalem/wykouje na przestrzenie ostatniego roku. Wiekszosc zna mnie glownie z modelowania samochodow, co wychodzi mi raz dobrze a raz zle. Wiec teraz przyszedl czas na cos innego, zostawiam na razie samochody i biore sie za cos innego. Glownie robie projekty, na ktore sie dobrze patrzy, w sensie interesuje mnie ladny rostaw kolorow. Daltonista chyba nie jestem hehe 馃槃 Pracki : Musze zwracac uwage na proporcje , jesli chce miec ten efekt wow, ale dzieki samochodom juz widze wiecej tych nie zgodnosci proporcjonalnych. Ostatnia z dzisiejszych wrzutek to kosciolek, nad ktorym obecnie pracuje i nad ktora chce sie skupic. Wiem ze musze jeszcze duzo zrobic, przede wszystkim dokonczyc detale i dodac jakies ciekawe srodowisko, wiec to na dzisiaj jest taki mocny WiP 聽 Wszelkie rady i opinie sa mile widziane 馃檪 聽 Pozdrawiam, Wesolych Swait! Edytowane 25 Grudzie艅 20213 l przez Akierek
Napisano 26 Grudzie艅 20213 l Obrazek z fortepianem. Ka偶dy przedmiot w pomieszczeniu sprawia wra偶enie jakby by艂 innej skali. Popatrz na zdj臋cia referencyjne wi臋cej. Parapet za nisko, cok贸艂 jako艣 taki za du偶y, krzese艂ko jako艣 takie malutkie. Chyba, 偶e to jest zabieg specjalny. Jako, 偶e fortepian jest mi bliski secu z racji pasji i wykszta艂cenia to tak. Nogi za kr贸tkie, w stosunku do g贸ry w kt贸rej jest p艂yta rezonansowa. Podstawa p艂yty gdzie zaczyna si臋 klawiatura jest zawsze na wysoko艣ci oko艂o 60 cm, od 60 do 65cm (miejsce na nogi). Fortepiany maj膮 7 i 1/4 oktawy (s膮 wyj膮tki, ale nie b臋d臋 w to wchodzi艂) u Ciebie jest 6 i p贸艂. No i fortepian lepiej si臋 prezentuje jak mu zdj臋cie z prawej strony robisz gdzie wida膰 pi臋kne "S"聽 pud艂a rezonansowego. Pozdro. A samochody zajebiste robisz 馃檪 Edytowane 26 Grudzie艅 20213 l przez tobiq4
Napisano 26 Grudzie艅 20213 l Autor Dzieki za feedback. 馃檪聽Co do fortepianu to faktycznie jak teraz patrze na zdjecie takiego prawdziwego to nogi sa za krotkie, w sumie to ja nie znam sie na zadnym instrumencie muzycznym 馃槃 hehe chcialem zrobic jak najbardziej poprawnie, a wyszlo troche nie proporcjonalnie .Co do klawiszy to tez sie nie wypowiem. Wiadomo zeby wszystko mialo sens i bylo realistyczne to musi sie zgadzac wiele czynnikow, np. proporcje wlasnie, detale, kolory, tekstury itp. A wlasnie, w jaki sposob najlepiej takie proporcje ogarnac , w sensie chodzi mi o to, czy wymiary bierze sie z jakiejs strony? Bo z samych zdjec to trudno ogarnac wymiary. Np. ten kosciol, szukalem wiele chwil wymiarow ale nie znalazlem. I musialem sie wzorowac na zdjeciu, co nie zawsze jest najlepszym pomyslem. Wiem tez ze mozna samemu zmierzyc, no ale kosciol to ciezko odmierzyc hehe. A nie kazdy ma oko doskonale do wymiarow. 聽 PS.聽 Cytat A samochody zajebiste robisz heh, dzieki za komplement 馃槃 ja czasami juz mam dosc tych samochodow, czesto mi sie snia po nocach.
Napisano 26 Grudzie艅 20213 l 33 minutes ago, Akierek said: A wlasnie, w jaki sposob najlepiej takie proporcje ogarnac , w sensie chodzi mi o to, czy wymiary bierze sie z jakiejs strony? Bo z samych zdjec to trudno ogarnac wymiary. Np. ten kosciol, szukalem wiele chwil wymiarow ale nie znalazlem. https://www.google.pl/search?q=piano+dimensions&hl=en&tbm=isch&source=hp&biw=1600&bih=747&ei=I13IYderC9GGwPAP2t6QwAY&iflsig=ALs-wAMAAAAAYchrM3Zvv-5MkrkD19CTjkzpMErXYV8l&ved=0ahUKEwiXyaj5uIH1AhVRAxAIHVovBGgQ4dUDCAU&uact=5&oq=piano+dimensions&gs_lcp=CgNpbWcQAzIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBggAEAUQHjIGCAAQBRAeMgYIABAFEB5QAFjiEmCPFGgAcAB4AIABcYgBzQuSAQQxNC4ymAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img 聽 Od tego bym zacz膮艂. Masz tam zdj臋cia orto wi臋c brakuj膮ce wymiary mo偶esz z proporcji ogarn膮膰. Najlepiej zdecydowa膰 si臋 na jeden typ i do niego dopasowywa膰 reszt臋. Ewentualnie strony z modelami, znale藕膰 jaki艣 pewny i na nim si臋 wzorowa膰.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto