Gość Savoy Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 Dwie uwagi do sceny: 1/ Chciałem uwidocznić w tej scenie czajnik i jego powierzchnię raszta jest tylko tłem (dlatego taki ascetyczny backgrund i oświetlenie) 2/ diabeł tkwi w szczegółach (zwracam uwagę na takie szczegóły które większość z was nie zauważy: pęknięcia na powierzchni czajnika, kilka nitek na obrusie, refleksy od herbaty wewnątrz filiżanek...) - Modeling i rendering Lightwave 3D - Fake radiosity (spot spine lights + ambient "sky dome") - AA Extreme!! - Time render 2:50h (najwyższy poziom AA dlatego tak długo 1.2 Celeron) - retusz Photoshop (wyrównanie poziomów, lekki filtr sepia, bez "film grain") Pozdrawiam Czekam na wypowiedzi najlepiej negatyw bo to dopala do dalszej pracy.
Ufooox Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 No, wszystko piękne ;). Tylko te w tyle jakos chyba za bardzo zDOFowane.
uncle Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 pieknie, skoro juz o takie pierdoly dbales jak nitki (lul) to mogles jakies zmarszczki na obrusie zrobic, poza tym czajnik jak czajnik, material tez juz nie dziwi ;)
Marcin Y Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 coś nie gra z wyciemnieniem - filiżanka w tle jest w obszarze ciemnym a jarzy się jak po napromieniowaniu. Albo albo czyli albo rozjaśniasz w tle albo dajesz światłu wyciemnić się na niej - nie chodzi o to żeby hotspot przecchodził przez nią ale na łagodne wygaszenie się nie skrzywuię - poza tym dodałoby to głębi nieco lepszej jakości. poza tym fajnie ;)
Kulki Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 nie wiem czy gra czy nie gra ale wyglada przekonywujaco.
Ania Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 dobrze zrobione, ale czy czajniki maja nosek pozlacany od srodka? ta herbata w filizance ma dziwny kolor. najbardziej mi sie podoba sam czajnik, gdybym nie wiedziala to bym pomyslala ze zdjecie, ale z filizankami cos nie gra, nie wiem za bardzo co, moze ten dof.
Kulki Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 Savoy co to jest? jakis kulawy cien czajniczka? czy cos nie tak z mapa obrusu? jakos tak podejzanie symetrycznie ulozone. pytam bo to fake radiosity nawet przekonywujace i z tego co piszesz bardzo wydajne.
Kuciel Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 hmm nienaturalnie oswietlone jak dla mnie, ale ogolnie ladnie :/
greg_jg Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 Ogólnie ładnie, tylko: - "dziwnie" oświetlone - szkoda, że nie ma dalszego planu ("ciemność, widzę ciemność") ps. Kulki to są nitki.... ;)
curka Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 az pojde sobie herbate zrobic...szkoda tylko, ze nie mam takiego ladnego czajniczka ;)
Kulki Napisano 19 Listopad 2004 Napisano 19 Listopad 2004 az pojde sobie herbate zrobic...szkoda tylko, ze nie mam takiego ladnego czajniczka ;) Curka to sobie taki zrob;) potem na frezarke CNC i masz i smacznego.
curka Napisano 20 Listopad 2004 Napisano 20 Listopad 2004 dzieki za pomysl Kulki, ale chyba zostane przy czajniku elektrycznym i zwyklym kubku :)
Damian Napisano 21 Listopad 2004 Napisano 21 Listopad 2004 Kulki.. to jest nitka. czytaj 1st posta. mi sie podoba, choc kiedy sie juz ma te wszystkie szczegoły co w nich diabeł tkwi :) to mozna i oswietlenie z tłem zrobic na poziomie.
SAIRAM Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Ja tam od razu wiedziałem, że to są nitki a nie jakieś cienie:P, aha i chciałeś nagatywnych opini to masz!!: TY NIE****BANY MASZ TWARZ JAK BY CIEBIE W DZIECIŃSTWIE Z PROCY KARMILI, A TEN DZBANEK TO SE MOZESZ WSZDZIĆ W D**E, PRZYNAJMNIEJ HERBATA BĘDZIE CIEPŁA!! No dobram,a teraz poważnie praca REWELACYJNA!!(ach te szczegóły, teraz pijąc herbatę będę miał przed oczami ten render!!)
Rekomendowane odpowiedzi